“Ana Karenjina” proglašena najboljom predstavom “Borinih pozorišnih dana”

Izvor: JužneVesti.com, 28.Okt.2021, 19:04

“Ana Karenjina” proglašena najboljom predstavom “Borinih pozorišnih dana”

U konkurenciji od šest predstava, Ana Karenjina Novosadskog pozorišta proglašena je najboljom u celini na 41. “Borinim pozorišnim danima”. Odlukom žirija, nagrada za najbolju mušku ulugu pripala je Arpadu Mesarošu, za ulogu Vronskog u toj predstavi, a za najbolju žensku ulogu Marti Bereš koja je tumačila Karenjinu u tom komadu.

Sinoć je završen takmičarski deo festivala, a žiri u čijem su sastavu bili glumica Milena Pavlović, reditelj Vladimir Lazić >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i teatrolog Zoran Maksimović odlučio je da nagradu za dramaturgiju, dramatizaciju i adaptaciju dodeli Zlatku Pakoviću za dramatizaciju romana Enesa Hailovića u komadu Ako dugo gledaš u ponor, Regionalnog pozorišta u Novom Pazaru.

Po oceni publike najbolja predstava ovogodišnjeg festivala je Ako dugo gledaš u ponor, koja je dobila ocenu 4,89 i kojom je završen takmičarski deo festivala - saopšteno je iz Pozorišta.

Novopazarski ansambl je prvi dobitnik novoustanovljene nagrade koja nosi ime nekadašnjeg upravnika vranjskog teatra i osnivača “Borinih pozorišnih dana” Radoslava Radivojevića.

Za kraj festivala, glumci Narodnog pozorišta Priština će večeras, u čast nagrađenih, izvesti predstavu Placebo, po tekstu Aleksandra Jugovića, u režiji Isidore Goncić, a biće uručene i nagrade laureatima.

U konkurenciji za nagradu Borisav Stanković bile su još i predstave Pučina Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Ivanovo Samoubistvo Gradskog pozorišta “Semberija” iz Bijeljine, komad 64 “Ateljea 212” i Ako dugo gledaš u ponor Regionalnog pozorišta Novi pazar.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Uručene nagrade laureatima 41. Borinih pozorišnih dana FOTO

Izvor: OkRadio.rs, 29.Okt.2021, 10:51

Uručenjem nagrada laureatima i predstavom ,,Placebo’’ Narodnog pozorišta iz Prištine, u čast nagrađenih, spuštena je zavesa na 41. Borine pozorišne dane. Predstava ,,Ana Karenjina'' Novosadskog pozorišta najbolja je predstava u celini na 41. Borinim pozorišnim danima u Vranju po odluci...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.