Ambasador Norveške u Nišu

Izvor: JUGpress.com, 03.Apr.2017, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Norveške u Nišu

NIŠ

U Nišu je danas boravio ambasador Kraljevine Norveške Arne  Sanes Bjornstad sa predstavnicima Nordijske poslovne alijanse

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović razgovarao je danas u Gradskoj kući sa gostima iz Norveške o privredno poslovnoj saradnji. Sastanku su prisustvovali I predstavnivi privrednih organizacija grada Niša. Ispred Nordijske alijanske sastanku sa gradonačelnikom Niša prisustvovala  je i Jasmina Vignjević – predsednica UO Nordijske poslovne >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << alijanse i menažer Telenor – a sa saradnikom, Andreja Pavlović – izvršni direktor Nordijske poslovne alijanse u Srbiji, Mladen Prodanović – predstavnik ambasade Švedske i Igor Madžarević – predstavnik ambasade Finske.

“Očekujemo da u toku današnjeg dana razgovori koji budu bili vođeni između naših I njihovih kompanija I uz prisustvo I aktivno učešće naših gradskih javno komunalnih preduzeća očekujemo da se ostvari dovoljan stepen saradnje , pa I više od toga, da koliko već danas zadobiju neke nove forme zajedničkog budućeg rada”, rekao je gradonačelnik Bulatović.

Gradonačelnik  je  posle sastanka razgovor ocenio kao konstruktivan sa akcentom na ekonomsku saradnju, dok je Ambasador Norveške najavio uskoro dolazak jedne kompanije iz ove zemle koja bi na našem tržištu poslovala u okviru sektora naprednih tehnologija.

“Danas smo razgovarali o mogućnostima otvaranja nekih proizvodnih kapaciteta u Nišu, o dostupnosti obrazovane, visokokvalifikovane radne snage, o odličnim obrazovnim centrima koji ovde postoje. Do sada je postojala veoma uspešna saradnja između nekih obrazovnih institucija ovde u Srbiji I u Norveškoj, koji treba da pređe u jedan novi nivo saradnje, I  I da se proširi na ekonomsku saradnju.”, rekao je njegova ekselencija gospodin Arne  Sanes Bjornstad  ambasador Kraljevine Norveške.

Predstavljajući članice Nordijske alijanse čiji su predstavnici boravili danas u Nišu  Andreja Pavlović – izvršni direktor Nordijske poslovne alijanse u Srbiji je rekao da suu Nišu predstavnici ambasada  Švedske i Finske na nivou savetnika za ekonomske I komercijalne poslove I predstavnici v elikih firmi iz ovih zemalja . On je dodao da I  oni koji nisu danas u našem gradu prate aktivnosti  “ I možemo da računamo na potencijalno  njihovo interesovanje. “ Inicijator koncepta koji je već neko vreme aktuelan u našoj Alijansi, a to su posete gradovima po Srbiji sa kompanijama koje su naše člani inisirao je “Sekuritas” I to jeste jedan od partnera koji je omogućio da danas budemo ovde. On je rekao da Asocijacija okuplja poznata imena različitih industrija I to je ono što nam daje posebnu vrednost u odnosu na fokusiranje na jednu industriju. MI želimo da budemo katalizatori, inicijalna kapisla koja će ostvariti, odnosno generisati prvo interesovanje. Onda dalje, mi prepuštamo biznisu da nastavi u tom pogledu. “

Gosti iz Alijanse su posetili i Niški univerzitet, Elektronski fakultet gde su prisustvovali prezentaciji fakulteta I posebnih prednosti grada Niša u pogledu proizvodnje I mogućnosti visokotehnološkog sektora. Održani su I sastanci sa različitim kompanijama iz Niša I koje rade u ovom gradu, a sve u cilju uspostavljanja buduće konkretne saradnje.

Najavljeno je danas da će u jednoj od nordijskih zemalja biti održana investiciona konferencija , na kojoj su pozvani I prestavnici Niša.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.