Izvor: JUGpress.com, 15.Jul.2019, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Indonezije u poseti Nišu

NIŠ

U Nišu je danas boravio ambasador Indonezije u Srbiji Mohamad Čandra Viđa Judhu. Njega  i njegove saradnike u Gradskoj kući  primio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Ambasador Indonezije i gradonačelnik Niša razgovarali su o mogućoj saradnji u oblasti ekonomije, kulture i turizma. Ova saradnja, kako je rečeno bi trebalo da obuhvati ne samo ne samo grad Niš, već ceo jug Srbije. U tom smislu je dogovoren radni sastanak koji će se održati vrlo brzo. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Ovom sastanku prisustvovali bi svi značajni subjekti iz grada , između ostalih  predstavnici  Univerziteta, Turističke organizacije i privrednika, istako je gradonačenik Niša Darko Bulatović.

Ambasador Indonezije u Srbiji Mohamad Čandra Viđa Judhu se zahvalio na toplom prijemu gradonačelniku Niša Darku Bulatoviću.

“Ovo je moja prva poseta gradu Nišu otkako se od pre tri meseca nalazim u Srbiji”, kazao je ambasador Indonezije. “Sa domaćinom smo danas razgovarali o mogućim oblicima saradnje Indonezije i Srbije i unapređenju te saradnje, posebno u oblasti ekonomije. Želeo bih da ta saradnja ne bude ograničena samo na saradnju u oblasti ekonomije i trgovine, već da ona bude proširena i na kulturu, umetnost, sport i druge oblasti”, kazao je anbasador Indonezije naglašavajući da se nada će vrlo brzo biti održan i radni sastanak na kome će se detaljnije govoriti o saradnji dveju zemalja.

“Na tom sastnaku će biti reči o konkretnim oblicima saradnje”, dodao je gost iz Indonezije. “O sradnji u oblasti ekonomije i trgovine želim, ovom prilikom, da uputimo poziv privrednicima iz Niša da posete Međunarodni sajam trgovine koji će biti održan u Džakarti od 16. do 20. oktobra ove godine. To je dobra prilika da se privrednici iz Niša direktno sretnu sa privrednicima iz Indonezije”, naglasio je ambasador Indonezije.

Ambasador Indonezije u Srbiji Mohamad Čandra Viđa Judhu je tokom posete Nišu boravio i u Regionalnoj privrednoj komori Niša gde je, takođe, bilo reči o konkretnim koracima za unapređenje saradnje između Indonezije i Srbije, ali i Indonezije i Niša.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.