Izvor: JUGpress.com, 12.Nov.2019, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksić: Vučiću preči albanski proizvođači paradajza nego srpski

BEOGRAD

Potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić izjavio je danas da je sramna i skandalozna izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će „mali Šengen“ omogućiti proizvođačima paradajza iz Albanije da zarade i lakše izvezu svoju robu, jer je kao glavnu korist od tog sporazuma naveo korist albanskih poljoprivrednika, a ne srpskih.

„Vučić više brine kako će Albanac da proda svoju robu u Srbiji, nego gde će srpski seljaci da prodaju >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << svoj paradajz. On ne zna da su upravo albanski proizvođači povrća, pa i paradajza, na tržištu Srbije u poslednjih nekoliko godina glavna konkurencija srpskim seljacima, i ovom izjavom je uvredio srpske poljoprivrednike“, naveo je Aleksić u pisanoj izjavi.

Aleksić je istakao da je Vučić tom izjavom potvrdio da je cilj režima dalje urušavanje sprske poljoprivrede i sela.

„Narodna stranka se zalaže za potpuni zaokret u poljoprivredi, maksimalnu zaštitu domaćih poljoprivrednika na tržištu Srbije, kao i za jačanje poljoprivrede, jer samo jaka poljoprivreda znači jaku ekonomiju“, naveo je Aleksić, koji je poljoprivrednik iz Trstenika i jedan od autora programa Narodne stranke za poljoprivredu.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Poslanici o "mini šengenu", "Krušiku", Dijani Budisavljević

Izvor: B92, 12.Nov.2019

Beograd -- Poslanici Skupštine Srbije postavljali su danas pitanja predstavnicima izvršne vlasti. Pitanja o "Krušiku", baštinama Prvog svetskog rata, Cefta sporazumu....Šef poslaničke grupe SRS Vojislav Šešelj pitao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića kada će da objasni zašto je pokrenuo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.