Aleksandra i Nikola sportisti godine u Vlasotincu

Izvor: juGmedia, 29.Dec.2017, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandra i Nikola sportisti godine u Vlasotincu

Najbolji strelac ŽRK Vlasotince Aleksandra Milenković i član Omladinskog rukometnog kluba Vlasotince Nikola Đorđević, proglašeni su za najbolje sportiste Vlasotinca u godini na izmaku.

Za najboljeg sportskog radnika proglašen je predsednik Šahovskog kluba Vlasotince Slobodan Rakić, koji je za kratko vreme preporodio klub i formirao školu šaha koja je dala pionirske prvake u svojim uzrastima, dok je za najboljeg trenera proglašen Miloš Mitov trener Atletskog kluba Vlasotince.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << />
Najbolji klub tokom 2017. godine bio je Bokserski klub Arena, koji je postigao izuzetne rezultate i dao takmičare u reprezentativnim selekcijama .

Za razvoj omladinskog sporta priznanje je dobio Žarko Kostić, predsednik FK Jedinstvo Šišava, za formiranje škole fudbala i uključivanje u Ciciban ligu.

„Naši sportisti postigli su zapažene rezulate u prethodnoj godini, naravno, uz podršku koju nam pruža lokalna samouprava, a koja ni ove godine nije izostala. Što se tiče budžeta za narednu godinu smatram da do sada nikada nije bio veći i iznosi oko 50 miliona dinara. Svaki uloženi dinar u sport vrati se višestruko“, rekao je predsednik Sportskog saveza opštine Vlasotince Milan Jović.

Predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović ocenio je da je obaveza lokalne samouprave da u narednom periodu stvara neophodnu infrastrukturu za još bolje rezultate.

„Jedan od prioritetnijih zadataka je projekt koji će se realizovati polovinom naredne godine, to su klimatizacije i grejanja u sportskoj hali. Ministarstvo omladine i sporta će ovaj projekat finansirati sa oko 10 miliona dinara, dok će opština Vlasotince učestvovati sa 6 miliona dinara“, rekao je predsednik Todorović.

Todorović najavljuje i rad na projekatu koji je vezan za izgradnju sportske sale u OŠ „Siniša Janić“,  a koji ima za cilj pružanje mogućnosti mladima da se što više bave sportom.

„Jasno je da sportisti,  gde god da se takmiče, prezentuju i mesto odakle dolaze, u ovom slučaju Vlasotince“, dodaje Todorović.

Nagrađene su i mlade nade vlasotinačkog sporta i brojni pojedinci koji su doprineli da sport u Vlasotincu ima zapažene rezultate

Po prvi put, dodeljena su posthumna prizanja i to: Jovanu Stojanoviću Pajsi, za vreme kada je bio na čelu FK Vlasina koji je tada zabeležio najveći uspeh u svojoj istoriji, Tomislavu Stefanoviću, koji je svoj život posvetio atletici i stvorio mnoge reprezentativce, kako u bivšoj Jugoslaviji tako i u Srbiji, i Milanu Valčiću, najboljem rukometnom sudiji.

(kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.