Izvor: JUGpress.com, 04.Mar.2021, 19:41

Aktivnosti povodom međunarodnog Dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

LESKOVAC

Osnovna škola „Vožd Karađorđe“ od 2002. godine je članica Međunarodnih škola mira, a od 2008. godine realizuje projekat „Moja škola – škola bez nasilja“. Goran Andrejević, zamenik direktora škole, kaže da su u ovoj ustanovi svih ovih godina intenzivno radili na gradnji kulture mira i tolerancije među svim akterima školskog života.

„S obzirom da imamo veći broj učenika romske nacionalnosti, stalno unapređujemo saradnju i druženje među >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << učenicima i prihvatanje različitosti, bez predrasuda i diskriminacije. Tokom ove nedelje realizovali smo brojne aktivnosti na temu nenasilja i tolerancije, kao što su kreativne radionice sa učenicima petog razreda na temu „Dan rozih majica“, gde su učenici pravili čestitke u roze boji i ispisivali poruke. Učenici četvrtog razreda imali su likovnu radionicu na temu „Stop nasilju“, a poruke mira, tolerancije, prijateljstva učenici od četvrtog do sedmog razreda su ispisivali na papirićima i onda ih lepili na zidu hodnika. Pokrenuli smo i humanitarnu akciju i pomogli jednoj siromašnoj porodici. Bilo je i literarnih i likovnih radova učenika, izrada postera na temu nenasilja i tolerancije, izložbi učeničkih radova. Imali smo i radionicu Učeničkog parlamenta na temu „Sukobi među vršnjacima i način njihovog rešavanja“, a drvo prijateljstva su zasadili učenici petog i šestog razreda.“

Andrejević je posebno istakao i Tim za zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja koji je nosilac aktivnosti na zaštiti dece u školi.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.