“Ako ostanemo na vlasti u Sokobanji, ponašaćemo se odgovorno”

Izvor: JužneVesti.com, 25.Jan.2016, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Ako ostanemo na vlasti u Sokobanji, ponašaćemo se odgovorno”

Odgovornost u trošenju budžetskih para i upravljanju javnim preduzećima, kao i ulaganje u razvojne projekte, biće, između ostalog, prioriteti Demokratske stranke u Sokobanji ukoliko ona ostane na vlasti nakon izbora, kaže predsednik ove opštine Dimitrije Lukić.

Sokobanja je retka opština u Srbiji u kojoj su na vlasti demokrate, a Lukić kaže da je tome doprinelo odgovorno ponašanje tokom 8 godina i da će sa tim i nastaviti ukoliko ostanu na vodećim pozicijama i nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << izbora na proleće.

Mislim da će Demokratska stranka na ove izbore izaći u koaliciji sa Novom strankom, ali će to zavisiti od dinamike političkih dešavanja u Sokobanji i onog što bude bila refleksija događaja sa centralnog nivoa, s obzirom da ćemo po svemu sudeći imati u istom danu i vanredne republičke izbore - navodi Lukić.

Prioritet u 2016. godini je, prema planiranom budžetu, ulaganje u putnu mrežu i vodovod.

Tokom godine ćemo otprilike petinu budžeta uložiti u rekonstrukciju vodovodne mreže, jer je ona zastarela. Što se puteva tiče, nažalost nemamo mogućnosti da ulažemo u državne puteve, a to bi trebalo da se reguliše. Putevi u nadležnosti lokalne samouprave su u boljem stanju od državnih - dodaje on.

Šta je sve urađeno tokom proteklih 8 godina, zašto je Opština Sokobanja jedan od retkih primera transparentnosti u realizaciji budžeta, čime Opština planira da privuče turiste i šta se od investicija očekuje u ovoj godini, saznajte u emisiji ”15 minuta”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.