Akcija pojačane kontrole saobraćaja - na meti vozači pod dejstvom alkohola i droga

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jun.2021, 13:42

Akcija pojačane kontrole saobraćaja - na meti vozači pod dejstvom alkohola i droga

Na ulicama širom Srbije biće svi raspoloživi uređaji za kontrolu vozača u alkoholisanom stanju ili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, najavljuju iz MUP-a da će međunarodnu akciju sprovesti 19. juna. Tog dana tragaće upravo za ovim vozačima, jer kažu da su veliki problem u saobraćaju i da je vožnja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u ogromnom porastu.

Akcija celodnevne kontrlole deo je međunarodne policijske akcije “ROADPOL” koja će trajati od 16. do 22. juna.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Prvi put u Srbiji biće realizovana i jednodnevna akcija pod nazivom „Alcohol and Drugs Marathon”. Tada će tokom celog dana neprekidno biti angažovani svi raspoloživi uređaji za otkrivanje prisustva alkohola i psihoaktivnih supstanci, saopštavaju iz MUP-a.

Iz MUP-a kažu da je vožnja pod dejstvom alkohola i dalje najveći problem bezbednosti u saobraćaju koji uz prekoračenje brzine, najviše doprinosi izazivanju saobraćajnih nezgoda.

Policijski službenici saobraćajne policije su od početka ove godine iz saobraćaja su isključili oko 18.000 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju i 700 vozača zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci - navode iz MUP-a.

Ova akcija saobraćajne policije će istovremeno biti sprovedena u 30 evropskih zemalja, a cilj je, kažu iz MUP-a, poboljšanje bezbednosti u saobraćaju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.