Izvor: JUGpress.com, 13.Jun.2023, 17:35

Akademska zajednica Niša peticijom protiv nasilja

NIŠ

  Zato radnici, studenti i alumnisti niških fakulteta pružaju punu podršku zahtevima izraženim u okviru građanskih protesta “Srbija protiv nasilja” koji se odnose na neophodnost preispitivanja profesionalne i političke odgovornosta aktera uključenih u reagovanja tokom i nakon tragičnog događaja u školi “Vladislav Ribnikar”, na sankcionisanje medija koji javni prostor zagađuju popularizacijom nasilja, kršeći kodeks struke, na ukidanje programa koji promovišu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << realno nasilje, te na preuzimanje odgovornosti krovne organizacije za kontrolu medija za do sada učinjene propuste“, piše u tekstu peticije koju je akademska zajendica Niša pokrenula po uzoru na kolege iz Beograda a kako bi svojim potpisom podržali zahteve građanskih protesta „Srbija protiv nasilja“.

                        Peticiju je do sada potpisalo 387 potpisnika, a među potpisnicima se nalaze profesori Univerziteta u Nišu,  studenti fakulteta i alumnisti Univerziteta u Nišu.

                        Među potpisnicima najviše ima studenata, profesora i saradnika sa Filozofskog fakulteta, ali za njima ne zaostaju ni studenti ostaloh fakulteta Univerziteta u Nišu. Pridružili su im se kako profesori sa fakulteta tako i gostujući profesori. Peticiju podržavaju svojim potpisima i studenti sa privatnih fakulteta kao i nastavnici u osnovnim i srednjim školama. (kraj) VP/MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.