Izvor: JUGpress.com, 26.Jun.2023, 22:13

Airsoft klub iz Lebana sakupio 52.230 dinara za Stefana Đorđevića

LEBANE

“Airsoft klub Car Justinijan” organizovao je drugi humanitarni meč, ovog puta za Stefana Đorđevića, u nedelju od 9 i 30 časova u bivšem “Društvenom preduzeću trikotaže i pletiva Jablanica”. Prikupljeno je ukupno 52.230 dinara i uplaćeno na Stefanov žiro račun.

Osnivač “Airsoft kluba Car Justinijan” Mihajlo Banković kaže da njegov tim ne želi da sedi skrštenih ruku, već da pomogne Stefanu.

“Stefan je naš sugrađanin, on je 2012. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << godine imao povredu kičme, tako da mu je potrebna hitna operacija, jer postoji mogućnost da opet prohoda. Mi smo se okupili da prikupimo sredstva, koliko smo u mogućnosti i prikupljeno je 52.230 dinara. Odziv je bio pedesetak ljudi. Svi airsoft timovi koji su prisustvovali, ukazali su nam veliku čast i poštovanje. U suštini, meč je protekao dobro, igra je bila korektna, zadovoljni smo”, rekao je Banković.

Mnogi ljubitelji ovog vojnog simulacijskog sporta odazvali su se pozivu domaćeg tima i pokazali da sport i humanost idu ruku pod ruku. Airsoft je nastao 1983. godine kao potreba za nekim sportom koji se razlikuje od ostalih. On je spojio ljubitelje strateških igara i zaljubljenike u oružje, a tereni za ovaj sport su uglavnom napuštene zgrade, livade i šume. Osim što se zabavljaju, članovi timova kažu da oni predstavljaju i podršku jedni drugima u teškim trenucima, pa im nije strano da zajedno rešavaju probleme.

Klub “Miloš Obilić” iz Leskovca osnovan je pre oko pet meseci, a Nikola Micković se, sa svojim prijateljima, skoro dve godine bavi ovim sportom. Njihov broj polako raste, a trenutno ih je 11 u timu.

“Pretežno smo osnovali naš tim da bi se družili, da bi imali neki hobi koji je dobar, da možemo nečim rekreativno da se bavimo vikendom i kako bi mogli, kao što smo danas, da pomognemo nekome. Što se tiče humanitarnog rada, trudimo se da prisustvujemo svim gejmovima koji se organizuju humanitarno i da pomognemo što više možemo. Mi nismo još uvek organizovali zato što smo relativno mladi, ali u planu nam je narednog meseca da organizujemo”, istakao je Micković.

Miloš Kostić jedan je od 15 članova airsoft kluba “Gladius” iz Leskovca.

“Postojimo od 2021. godine, od samog začetka airsofta, da kažem, na jugu Srbije. Bilo je par timova u Vranju. Između Niša i Vranja smo mi prvi osnovani tim i nakon toga je airsoft dobio baš značajnu ekspanziju u našem kraju, što je baš dobro. Bukvalno smo postali najmasovnija zajednica što se tiče juga Srbije. Do sada smo pravili dve humanitarne organizacije, prikupljali smo sredstva za Vukana, čije se stanje sad baš popravilo”, rekao je Kostić i dodao da njihov tim posećuje sve humanitarne akcije koje organizuju airsoft klubovi u Ćupriji, Leskovcu, Lebanu i Nišu.

Iz Aleksinca, sa pet prijatelja i članova kluba Jastreb, stigao je Nemanja Lazić.

“Prvi put smo sad na humanitarnoj akciji, jer smo nov klub u osnivanju, postojimo od prošle godine”, rekao je Lazić i dodao “Sve je super, dobra atmosfera, dobri ljudi, dobro druženje”.

Damjan Denić, član airsoft kluba Car Konstantin iz Niša, došao je sa svojim timom po prvi put na humanitarnoj akciji u Lebanu.

“Postojimo desetak godina, ali se tim restartovao pre četiri godine, a pre tri godine smo pravili humanitarnu akciju, sličnog karaktera, skupljali smo novac za jedno dete”, rekao je Denić i istakao da, sa petnaestak članova, igra airsoft po južnoj Srbiji, kao i po Vojvodini. (kraj)JS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.