Izvor: JUGpress.com, 31.Dec.2023, 12:54

Ahmet Bećiri: Završio Akademiju kriminalistike u Beogradu ali za njega nema posla u policiji u Preševu već dve godine

PREŠEVO

Moja želja je da ostanem, zbog toga sam se i školovao u Beogradu, i to sa ciljem da približim dve nacije. Verujem da sam u tome uspevao, građani Preševa su svedoci. Ovako govori Ahmet Bećiri, mladi Alabanac iz Preševa koji je u Beogradu završio Akademiju kriminalistike, master i specijalističke studije u Beogradu

To mi nije pomoglo da dobije poslao u Policijskoj stanici u Preševu.

” Jako sam razočaran, mnogo sam uložio u obrazovanje, nisam ni >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << zamišljao da ću ja koji imam master studije i uskoro specijalističku diplomu biti na ulici. Nadam se da pravda ipak postoji, i čekam je, ali kako vreme odmiče gubim nadu, nažalost” kaže Bećiri za Regionalnu informativnu agenciju JUGpress.

Posao čeka blizu dve godine.

“Poslednja sistematizacija u MUP-u me je jako emotivno pogodila. Osoba sa mojim obrazovanjem bi trebala da dobije priliku bar, i da dokaže svoje znanje. Nažalost realnost je drugačija”, ogorčen je Bećiri.

Na pitanje od čega živi , kaže ” Nažalost, s obzirom da sam očekivao da ću dobiti posao u MUP-u nemam prihoda, porodica me izdržava, takva situacija mi mnogo teško pada, jer sam im svojevremeno obećao da će moj odlazak u Beograd da reši sve potencijalne probleme koje imaju”, objašnjava.

Pisao je on i ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću o svom slučaju ali, kaže, ništa se nije promenilo.

Na pitanje šta misli, da li Srbi u Preševu mogu pre da nađu posao nego Albanci kaže “Nažalost, moram reći da sam taj trend primetio. Ali, daću vam konkretan primer, biraju se ljudi da rade u Preševu, a žive 100 km od radnog mesta. Pritom, u Preševu postoje kadrovi koji mogu da popune te pozicije. Dakle, odgovor je jasan = diskriminacija”.

A na pitanje šta treba učiniti da mladi ostaju u Preševu, Bećiti kaže da treba, pre svega, obratiti pažnju na Preševo.

“Valjda smo i mi deo ovog društva. Niko od političara ne dolazi kod nas, ne zanima se. Deluje mi da smo neka statistička greška. Sumnjam da je i moj slučaj samo statistička greška u očima Beograda, što me emotivno boli, jer sam mnogo uložio”, kaže Bećiri.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.