16 miliona dinara za uređenje jednog trotoara u centralnoj ulici u Dimitrovgradu

Izvor: JužneVesti.com, 21.Avg.2023, 08:50

16 miliona dinara za uređenje jednog trotoara u centralnoj ulici u Dimitrovgradu

Za rekonstrukciju dela trotoara Balkanske ulice, centralne ulice u Dimitrovgradu, iz budžeta te Opštine izdvojeno je skoro 16 miliona dinara, a taj posao obaviće pirotska firma Drumovi A&D.

Balkanska ulica, osim što je glavna ulica u Dimitrovgradu u kojoj se nalazi većina radnji, pa i sama zgrada Opštine i drugih institucija, izdvaja se i po kaldrmi, a ona se najavljenom rekonstrukcijom neće skidati, već će se raditi samo trotoari.

Ovog puta samo jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << strana, a radove će izvoditi pirotska firma za 15.997.711 dinara, što je za oko 300.000 manje od ponude drugog ponuđača, pa su zbog tog kriterijuma manje cene i izabrani.

Predsednik Opštine Vladica Dimitrov kaže da je u pitanju kompletno uređenje trotoara.

Mi ga zovemo levi trotoar, gledano u pravcu železničke stanice. Štampani betoni će biti zamenjen behaton i granitnom varijantom, kakva postoji na samom centralnom trgu. Takva će kocka ići duž čitavog trotoara. Promeniće se i drvoredi, oko svakog drveta će biti čelične rozetne, kao i kompletan urbani mobilijar, kante i klupe - rekao je Dimitrov.

Taj trotoar će biti urađen ove godine, a kako je rekao Dimitrov, u planu je da sledeće godine bude završen i drugi i da se tako kompletno završi Balkanska ulica.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.