15 godina novinske agencije Jugpress

Izvor: JužneVesti.com, 10.Maj.2021, 14:37

15 godina novinske agencije "Jugpress"

Prva novinska agencija osnovana van Beograda - Jugpres, proslavlja 15 godina postojanja i rada, a kako kažu, od 2006. godine do danas preživeli su puno toga - različite vrste pritisaka i pretnji, pokušaje vlasti da ih ugase, hakovanje sajta, kao i finansijsko iscrpljivanje koje, objašnjavaju, traje i dalje.

U međuvremenu su preživeli i razne pokušaje diskreditacije i etiketiranja, ali i crtanja mete kroz različite spinove i izmišljene priče, a najnoviji pokušaj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zatrašivanja i gašenja su dve tužbe beogradske kompanije MiIenijum tim, zbog, kako objašnjavaju, toga što su radili svoj posao i izveštavali sa pres konferencije jedne opozicione stranke.

Mi smo prva agencija osnovana van Beograda sa namerom da se bavi regionalnim temama. Jugpres ima jasnu uređivačku politiku koja se zasniva na poštovanju svih profesionalnih i etičkih standarda, tačnim, proverenim i pouzdanim informacijama i netabloidnom novinarstvu i radu isključivo u interesu javnosti - saopštavaju.

Sedište agencije je u Leskovcu, a prate dešavanja na jugu Srbije, sa posebnim akcentom na Bujanovac, Preševo i Medveđu, na Kosovu i Metohiji, severozapadnoj Makedoniji, ali i u širem regonu.

Objavljuje tekstove na srpskom, albanskom, romskom i bugarskom jeziku.

Agencija Jugpres je prva počela da objavljuje na svom sajtu i TV snimke kada to još uvek nisu radili ni veliki centralni mediji, a prva je od medija u Srbiji uvela i servis na albanskom jeziku - saopštavaju iz Jugpresa.

15. godišnjicu dočekuju sa multimedijalnim konceptom agencijske produkcije, koja pored klasičnih informativnih servisa vesti, pisanog, tonskog, foto i televizijskog, obuhvata i Internet televiziju.

Inače, osnivač Jugpresa je NVO Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.