Izvor: JUGpress.com, 01.Apr.2021, 20:29

Валоризација и повећање препознатљивости туристичког потенцијала града Лесковца и општине Бојник путем регионалног ГИС портала

Град Лесковац и општина Бојник су, уз подршку Европске уније у партнерству са Владом Републике Србије, преко програма ЕУ ПРО, реализовали пројекат  ВалоризацијаиповећањепрепознатљивоституристичкогпотенцијалаградаЛесковцаиопштинеБојникпутемрегионалногГИСпортала“.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
Развој великог броја тематски различитих ГИС апликација, због лакшег коришћења и приступа, захтевао је обједињавање кроз јединствену платформу. Платформа за приказ, претрагу и дељење просторних података од значаја за град Лесковац и општину Бојник, www.vidijug.rs, омогућава грађанима, инвеститорима и посетиоцима да на једноставан начин приступе свим ГИС апликацијама на једном месту.

Планска документа града Лесковца и општине Бојник

„GDi Ensemble Smart“ портали Лесковца и Бојника представљају апликације развијене са циљем да нам пруже увид у планску документацију. Апликације садрже податке из Генералних урбанистичких планова, планова генералне регулације и планова детаљне регулације и пружају могућност прегледа, идентификације, претраге и преклапања података из планских докумената, што значајно олакшава добијање потребних информација и побољшава процес доношења одлука.

Туристички водичи града Лесковца и општине Бојник

Одрживи развој локалне заједнице у великој мери зависи од снаге и конкурентности локалне економије. Основни елемент пословања су информације, чија јавна доступност може учинити да се препозна невалоризован потенцијал једног подручја.

Овај текст је објављен у оквиру пројекта  „Валоризација и повећање препознатљивости туристичког потенцијала града Лесковца и општине Бојник путем регионалног ГИС портала“. Град Лесковац је искључиво одговоран за садржај и он не представља неопходно ставове Европске уније.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.