Zapisnik Odbora za bezbednost bez detalja o Jarinju?

Izvor: Vesti-online.com, 01.Nov.2011, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapisnik Odbora za bezbednost bez detalja o Jarinju?

U zapisniku sa prošle sednice skupštinskog Odbora za bezbednost, na kome se raspravljalo o incidentima na Jarinju, kada je ranjeno nekoliko osoba, nema ni reči o tome šta su službe bezbednosti izvestile poslanike o ovim događajima, prenose beogradski mediji.

Kako navodi B92, iako nosu oznaku "strogo poverljivo", u zapisniku nema ni reči o tome šta su službe bezbednosti izvestile poslanike o događajima na prelazu Jarinje, koji su krajem septembra situaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na severu Kosova doveli do usijanja. S jedne strane, bilo je kritika da su događaji na Jarinju interpretirani prema matrici NATO komande u Napulju.

S druge strane, ukazano je da se informacija prezentovana odboru bitno razlikuje od prikaza dešavanja u javnosti, i da državni zvaničnici u javnosti ne istupaju na bazi činjenica iznetih na sednici odbora.

Ukazano je i da je verzija događaja mnogo bliža izveštavanju stranih, nego domaćih medija i da priča prema kojoj se incident svodi na to da je Kfor pucao na nenaoružane Srbe predstavlja pojednostavljenu, delimičnu i neobjektivnu sliku stavrnih događaja.

Miroslav Markićević iz Nove Srbije kaže da građani i javnost treba da budu obavešteni o događajima na Jarinju, a ne da se dobija još jedna "državna tajna", a to je zapisnik u kome nema svega onoga što je bilo na spornoj sednici.

Predsednik Odbora za bezbednost Dušan Bajatović, međutim, misli da nisu ispunjeni proceduralni razlozi za novu javnu sednicu o ovom pitanju.

Opozicija i dalje insistira na objavljivanju pune istine šta se desilo na Jarinju. Po ovom pitanju saglasni su i LDP i DSS. Sednica skupštinskog Odbora za KiM pomerena je za sutra.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Zapisnik Odbora za bezbednost bez detalja o Jarinju?

Izvor: TimockeVesti.net, 01.Nov.2011

U zapisniku sa prošle sednice skupštinskog Odbora za bezbednost, na kome se raspravljalo o incidentima na Jarinju, kada je ranjeno nekoliko osoba, nema ni reči o tome šta su službe bezbednosti izvestile poslanike o ovim događajima, prenose beogradski mediji.. Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.