Za Euleks carinike sever Kosova blokiran

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2009, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za "Euleks" carinike sever Kosova blokiran

KOSOVSKA MITROVICA - Građani, privrednici i prevoznici sa severa Kosova i Metohije nastavili su i danas od devet časova sa celodnevnom blokadom magistralnih puteva na severu Kosova zbog uvođenja carinskih kontrola na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Putevi će biti blokirani sve dok Euleks ne promeni odluku o uvođenju carina na administrativnoj liniji sa Srbijom, najavili su organizatori, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je KiM radio.

Potpredsednik Opštine Leposavić Goran Lazović naveo je u izjavi Kontakt plus radiju da je na magistralnom putu Zvečan-Leposavić-Raška i dalje na snazi celodnevna blokada za sva Eeuleks vozila.

"Mi smo se danas pridružili blokadama u Rudaru i ova blokada će trajati do večeras u 22 casa. Sutra imamo Skupštinu svih opština sa severa Kosova u Leposaviću pa ćemo se dogovoriti o daljim koracima," rekao je Lazović.

Predsednik SO Zubin Potok Stevan Božović rekao je da su od jutros celodnevne blokade nastavljene i na magistralnom putu Zubin Potok-Ribariće-Novi Pazar.

"Prema skupštinskoj odluci koju smo doneli na zajedničkoj sednici da nastavljamo jednom nedeljno selektivne blokade puteva važe samo za Euleks carinike, dok za ostale učesnike biće slobodan prolaz," rekao je Božović.

Šef Euleksa Iv De Kermabon izjavio je u sredu da bi sledeći korak te misije mogao da bude uvođenje carine na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje. On je ponovio da su carine i status Kosova dva odvojena pitanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nastavljena blokada puteva za vozila Euleksa

Izvor: S media, 16.Jul.2009

Gradjani, privrednici i prevoznici sa severa Kosova i Metohije nastavili su celodnevnu blokadu magistralnih puteva na severu Kosova za vozila Euleksa, zbog uvodjenja carinskih kontrola na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak. ..Putevi će biti blokirani sve dok Euleks ne promeni odluku o uvodjenju...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.