Vulin: Ne dižite barikade prema svojoj državi

Izvor: Press, 06.Avg.2013, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Ne dižite barikade prema svojoj državi

"Razumem kada su ljudi nezadovoljni, zbunjeni ili žele nešto da dobiju, ali moram da ih pozovem da vode računa o svojoj državi koja se ovih godina starala o njima i to će nastaviti da čini. Kada zakasne ova ili ona finansijska davanja, to nije razlog da se posvađamo sa državom i pravimo probleme i sebi i njoj", rekao je Vulin reagujući na današnju dvočasovnu blokadu kod administrativnog prelaza Jarinje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<

"Nemojte dizati barikade prema svojoj državi, vi drugu državu nemate i niko vas ne razume bolje nego vaše država. I kad kasni, ona će ispuniti svoje obaveze", poručio je Vulin, objasnivši da će od blokade puta najviše stradati upravo Srbi na severu Kosova i Metohije.

On je izrazio uverenje da će se pronaći način da radnicima na severu pokrajine budu isplaćena dugovanja.

Nekoliko stotina radnika društvenih preduzeća iz opštine Leposavić blokiralo je magistralni put Raška-Kosovska Mitrovica protestujući zbog neisplaćivanja kosovskih dodataka i drugih socijalnih problema, a najavljeno je da će otpočeti celodnevne blokade ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

Radnici protestuju zbog neisplaćivanja sedam privremenih naknada u 2013. godini, zahtevaju da se kosovski dodatak uskladi sa minimalnom cenom rada, da se na spisak primalaca tog dodatka vrate oni kojima je ukinut nakon što su otišli sa Kosova i Metohije, i da se umesto radnika koji su otišli u penziju u spisak korišćenja privremene naknade uvrste novi radnici.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Ne dižite barikade prema svojoj državi

Izvor: RTV Pink, 06.Avg.2013

Vulin: Ne dižite barikade prema svojoj državi. . . Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin pozvao je radnike kojima mesecima kasni takozvani kosovski dodatak da ne dižu barikade prema svojoj državi, jer će Srbija ispuniti sve obaveze koje ima prema građanima. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.