Izvor: B92, 27.Mar.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Susret Ponoš-De Marnak

Niš -- Zdravko Ponoš i komandant Kfora general-potpukovnik Gzavie de Marnak sastali su se danas u Domu Vojske u Nišu.

Kako je navedeno na sajtu Ministarstva odbrane Srbije, razgovarali su o bezbednosnoj situaciji duž Administrativne linije i u zonama odgovornosti Vojske Srbije i Kfora, a posebno su razmotrena dešavanja 17. marta u severnom delu Kosovske Mitrovice, kao i raniji događaji na kontrolnom punktu Jarinje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kod Leposavića.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik i De Marnak su istakli važnost stalne razmene informacija i izvođenja jednovremenih patrola duž Administrativne linije radi sprečavanja eventualnih incidenata i onemogućavanja ilegalnih prelazaka.

Dvojica generala su naglasili značaj saradnje između Vojske Srbije i Kfora na svim nivoima, ocenivši je kao vrlo korektnu i u skladu sa međunarodno preuzetim obavezama.

Takođe, izrazili su uverenje da će saradnja biti nastavljena i ubuduće.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.