Srbija može da uhapsi Veselinovića

Izvor: Vesti-online.com, 07.Okt.2011, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija može da uhapsi Veselinovića"

Ukoliko se dokaže da je imao veze sa događajima na Jarinju, Srbija može da uhapsi Zvonka Veselinovića, kaže ministarka pravde Snežana Malović.

Ministarka pravde je gostujući na B92 izjavila da će se, ukoliko se dođe do validnih dokaza, sprovesti istraga o incidentima na Jarinju.

S obzirom na to da je i koordinatorka Vlade za borbu protiv korupcije, Malovićeva je navela da od istrage neće >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << biti izuzet nijedan član sadašnje vladajuće koalicije ako se dokaže njihova umešanost.

Zdravko Veselinović demantovao je tvrdnje da je umešan u organizovanje nereda na Kosmetu. Ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačić, izjavio je kako Veselinović nikako ne predvodi pokret otpora Srba na Severu Kosova i kako je to teška optužba protiv sopstvenog naroda.

Upitana da li će se proveriti kakvu je ulogu u nabavci vakcina porotiv grupa imao bivši ministar zdravlja Tomica Milosavljević, Malovićeva je rekla da niko nije van domašaja da se u procesu pojavi kao svedok ili optuženi, ali da to odlučuje tužilaštvo.

"Procena da li će neko biti okrivljeni ili svedok je na Tužilaštvu. U toku je istraga i tokom nje može se doći i do novih činjenica koje mogu da uslove proširenje istrage ili da dovedu drugog krivIčnog postupka", ukazala je Malovićeva gostujući na televiziji B92.

Ona je istakla da treba sačekati rezultat istrage i poručila da niko nije zaštićen ni stranačkom pripadnošću, niti funkcijom.

Malovićeva je posle hapšenja izjavila da će istraga utvrditi zašto je i s kojom namerom je Vukajlovićeva Milosavljeviću davala netačne informacije u vezi sa nabavkom vakcina protiv novog gripa H1N1, kao i da li je on to znao.

"Postavlja se pitanje u kojoj nameri je ona to radila i naravno da će to biti deo kojim će se baviti istraga. Ispitaće se i da li je Milosavljević znao da ga je Vukajlovićeva netačno informisala", rekla je Malovićeva i napomenula da o detaljima predmeta ne može da govori jer su oni u nadležnosti policije i tužilaštva.

Ministarka pravde je nije mogla da potvrdi da će se u narednom periodu doći do procesa povodom privatizacije Luke Beograd, a ocenila je da je tek u poslednjih nekoliko meseci zadovoljna time kako se odvija reforma pravosuđa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.