Srbi protestovali na prelazu Jarinje

Izvor: S media, 09.Jun.2009, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi protestovali na prelazu Jarinje

Nekoliko stotina Srba danas je na na pola sata i bez incidenata blokiralo saobraćaj na administrativnoj liniji izmedju Srbije i Kosova na administrativnom prelazu Jarinje, nadomak Leposavića.

Sa protesnog skupa poručeno je misiji Evropske unije na Kosovu - Euleksu, da odmah prekine sve aktivnosti vezane za naplatu carine na administrativnim prelazima Jarinje, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i Brnjak kod Zubinog Potoka.

Privrednici sa područja ovih opština prihvataju plaćanje poreskih obaveza, ali ne i da poreze plaćaju nepriznatoj državi Kosovo, rečeno je na protestu.

Upućen je i zahtev da se što hitnije postigne dogovor sa medjunarodnim predstavnicima i nadležnim ministarstvima Vlade Srbije u vezi načina plaćanja poreskih obaveza u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Gradjani Leposavića, Kosovske Mitrovice, Zvečana i Zubinog Potoka, istakli su da će, ako se ne ispune njihovi zahtevi, biti prinudjeni da proteste radikalizuju sve do ispunjenja zahteva.

Protest Srba obezbedjivale su jake snage Euleks policije i Kosovske policijske službe, a bile su prisutne i jake snage vojnika Kfora. Protest je završen bez incidenata.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.