Srbi deblokirali put Kosovska Mitrovica - Raška

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2010, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi deblokirali put Kosovska Mitrovica - Raška

JARINJE -

Nekoliko stotina Srba iz Leposavića, koji su zahtevali od predstavnika Euleksa da uklone antenski stub koji je postavljen u blizini prelaza Jarinje, posle skoro tri sata, deblokirali su večeras oko 18 časova magistralni put Raška - Kosovska Mitrovica.

Građani su se razišli pošto su se predstavnici opštine Leposavić dogovorili s predstavnicima Euleksa da privremeno bude obustavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << instalacija na antenskom stubu koji se nalazi u blizini administrativnog prelaza Jarinje, rekao je Tanjugu zamenik predsednika opštine Leposavić Radoš Mihajlović.

On je kazao da je dogovoreno da ne bude nastavljena instalacija na antenskom stubu pre nego što za to "zeleno svetlo" bude dala opštinska vlast, dodajući da će posrednik u rešavanju ovog problema biti UNMIK.

Situacija je pretila da izmakne kontroli nakon što su okupljeni Srbi odbili zahtev specijalnih jedinica Euleks policije da oslobode put Kosovska Mitrovica- Raška koji su oni potom blokirali telima.

Portparol Euleksa Hans Kristijan Klasing izjavio je Tanjugu da su antene, koje su postavljene na prelazima Jarinje kod Leposavića i Brnjak kod Zubinog Potoka, isključivo za potrebe komunikacije osoblja misije EU.

Okupljeni građani na prelazu Jarinje kažu da se pribojavaju instalisanja antena kosovskih mobilnih operatera koje bi mogle biti prethodnica za nasilno uklanjanje predajnika srpskih mobilnih operatera koji funkcionišu još jedino u ovom delu Kosova.

Oni ističu da nadležni moraju o akcijama na vreme da informišu javnost, kako ih ne bi dovodili pred svršen čin i destabilizovali situaciju.

Klasing je kazao da su uređaji za komunikaciju koji su postavljeni na ova dva prelaza samo za internu komunikaciju Euleksa, radi povezivanja Internet i telefonskih veza.

To nema nikakve veze sa pričom o predajnicima mobilne telefonije na Kosovu, na jugu ili severu. Pričamo o tehničkim uređajima za internu komunikaciju", tvrdi Klasing.
Pogledaj vesti o: Jarinje,   Eulex

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.