Srbi blokirali Jarinje (FOTO)

Izvor: B92, 05.Mar.2014, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi blokirali Jarinje (FOTO)

Jarinje -- Oko 100 Srba, koji su protestovali jer funkcionerima Demokratske stranke Srbije nije omogućeno da uđu na Kosovo, blokirali su na dva sata prelaz Jarinje.

Oni su blokirali prelaz Jarinje oko 16.50. Nakon dva sata normalizovan je saobraćaj na putu Raška - Kosovska Mitrovica.

Građani su se organizovali i došli iz Kosovske Mitrovice, gde je predsednik DSS Vojislav Koštunica trebalo da govori >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na stranačkoj tribini.

Oni su nosili srpske zastave i uzvikivali: "Vojo, Srbine".

Pristalice DSS-a sa Kosova, iz Kraljeva, Raške i Novog Pazara došli su na prelaz gde su im se obratili čelnici stranke, Koštunuca, Slobodan Samardžić i Marko Jakšić.

Zbog ove blokade stvorene su kilometarske kolone iz pravca Raške i Leposavića.

Blokada prelaza je prošle mirno i bez incidenata, a kosovska policija i Euleks, koji su bili prisutni, nisu reagovali.

Koštunica je ranije za agenciju Beta kazao da neće napustiti prelaz dok ne dobije pisano obrazloženje zašto mu se ne dozvoljava boravak u severnoj Mitrovici.

Delegacija DS je vraćena uz obrazloženje da je tako naredio ministar policije Kosova Bajram Redžepi.

Portparol DSS Petar Petković, koji je u stranačkoj delegaciji na Jarinju, kazao je za agenciju Beta da su pripadnici policije zapretili funkcionerima DSS silom ako se ne sklone sa prelaza.
Pogledaj vesti o: Jarinje

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.