SIRENE UZBUNE U LEPOSAVIĆU, SRBI OKRUŽILI KFOROVCE

Izvor: Kurir, 27.Sep.2011, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SIRENE UZBUNE U LEPOSAVIĆU, SRBI OKRUŽILI KFOROVCE

LEPOSAVIĆ - Sirene za uzbunu oglasile su se danas oko 10 sati u Leposaviću i Lešku na šta su meštani krenuli ka prelazu Jarinje gde je Kfor uklonio deo barikada koje su postavili lokalni Srbi.

Nakon što je na prelaz pristiglo nekoliko stotina Srba, vojnici Kfora su se povukli iza bodljikave žice koju su razvukli na prelazu. Iza žice su i tri oklopna vozila Kfora.

Vojnici Kfora sada su praktično okruženi Srbima koji su zauzeli i prostor iza vojnika, ka Rudnici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pa su vojnici i na tom delu razvukli bodljikavu žicu. Na žici piše:"Stop ili pucam. Kfor".

Američki i nemački vojnici rano jutros su krenuli da uklanjaju deo barikada koje su postavili Srbi u znak protesta zbog toga što su na prelaze na severu Kosova dovedeni kosovski carinici. Oni su bacili suzavac na okupljene meštane i uhapsili nekoliko Srba koji su kasnije pušteni. Na delu puta na kom je Kfor ranije jutros blokade ravnao buldožerom, sada su se ponovo okupili Srbi. Meštani i dalje pristižu, i očekuju da im se neko obrati jer se postavlja ozvučenje.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sirene u Leposaviću, Srbi opkolili Kfor

Izvor: Vesti-online.com, 27.Sep.2011

Sirene za uzbunu oglasile su se danas oko 10 sati u Leposaviću i Lešku na šta su meštani krenuli ka prelazu Jarinje gde je Kfor noćas uklonio deo barikada koje su postavili lokalni Srbi. Lokalni Srbi gađali su nemačke vojnike Kfora kamenicama, na šta su oni odgovorili suzavcem.

Nastavak na Vesti-online.com...

Sirene u Leposaviću, Srbi opkolili Kfor

Izvor: TvojPortal.com, 27.Sep.2011

/vesti online/ Sirene za uzbunu oglasile su se danas oko 10 sati u Leposaviću i Lešku na šta su meštani krenuli ka prelazu Jarinje gde je Kfor noćas uklonio deo barikada koje su postavili lokalni Srbi. Lokalni Srbi gađali su nemačke vojnike Kfora kamenicama, na šta su oni odgovorili suzavcem.. . "Stop...

Nastavak na TvojPortal.com...

Pucnjava na Jarinju, ima povređenih

Izvor: Vesti-online.com, 27.Sep.2011

Američki vojnici Kfora oko 13 časova otvorili su vatru bojevom municijom iz streljačkog oružja na narod, koji je bio okupljen na alternativnom pravcu iznad punkta u Jarinju. Ranjeno je najmanje sedmoro ljudi. Reč je o težim i lakšim povredama. Oni su kolima hitne pomoći prebačeni u Zdravstveni...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.