Protest zbog postavljanja antenskog stuba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2010, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest zbog postavljanja antenskog stuba

JARINJE -

Nekoliko stotina građana okupilo se danas na administrativnom prelazu Jarinje na severu Kosova protestujući zbog toga što je Euleks postavio antenski stub.

Situacija na Jarinju je mirna, ali napeta, a građani i dalje pristižu na protest.

Predsednik opštine Leposavić Branko Ninić rekao je novinarima da Euleks nema ni usmenu ni pismenu dozvolu za postavljanje antenskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stuba.

"Sve njihove akcije, kao što je izvođenje vojnika i policajaca na ulice, imaju za cilj destabilizaciju situacije na terenu", ocenio je Ninić i dodao da je pretres vozila i ljudi koji se ovih dana obavlja na severu Kosova pod video nadzorom nedemokratski čin.

"Niko nije protiv hapšenja kriminalaca, ali ne kako to rade mirovne snage na Kosovu, demonstriranjem sile i uznemiravanjem građana. To može da se obavi na miran način", rekao je Ninić.

U Euleksovoj pres kancelariji u Prištini agenciji Beta je, međutim, rečeno da misija EU ima dozvolu svih zainteresovanih strana da podigne antenski stub i da "ništa ne postavlja bez dozvole".

Isti izvor je kazao da je antenski stub neophodan kako bi Euleksova granična policija i carina bili priključeni na internet mrežu misije EU.
Pogledaj vesti o: Jarinje

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.