Prekid radova na Jarinju

Izvor: RTS, 04.Dec.2012, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekid radova na Jarinju

Na prelazu Jarinje lokalni Srbiji od jutros protestuju, a radovi na izgradnji integrisanog prelaza nisu nastavljeni.

Radovi na izgradnji integrisanog prelaza kod Jarinja jutros nisu nastavljeni, jer su se lokalni Srbi sa severa Kosmeta okupili kako bi protestvovali zbog namere da na tom mestu od 10. decembra počne primena sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima.

Saobraćaj na relaciji Raška-Leposavić nije obustavljen. Na licu mesta, pored Srba, okupljenih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na prelazu od Raške ka Leposaviću, nalaze se i vozila MUP-a Srbije, prenosi Tanjug.

Srbi sa Kosova su došli sa nekoliko desetina automobila na mesto gde je počela izgradnja integrisanog administrativnog prelaza Jarinje na severu Kosova.

Okupljanje Srba na Jarinju počelo je u ranim jutarnjim satima, a među njima je najveći broj odbornika četiri opštine sa severa Kosova.

Kako je javio reporter televizije Most sa lica mesta, namera im je da još jednom pokažu zvaničnom Beogradu, međunarodnoj zajednici i Prištini da neće prihvatiti granicu Srbije sa Srbijom.

Okupljeni su istakli će ostati na mestu gde se pravi granica sve dok se ne shvati da se ne može protiv volje naroda.

Predstavnici lokalnih samouprava ističu da samo postupaju po zaključcima koje su odbornici doneli na poslednjoj zajedničkoj sednici sve četiri skupštine opština sa severa KiM da neće prihvatiti granicu tamo gde nikada nije bila.

Radnici firme "Novi Pazar-put" došli su jutros u 7 časova na mesto gde već nedelju dana izvode radove na izgradnji objekata za primenu Sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima, ali nisu nastavili rad.

Oko 7.30 u Kosovskoj Mitrovici su se oglasile i sirene kojima se pozivaju građani da se okupe u međuzoni.
Pogledaj vesti o: Jarinje

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.