Kfor uspostavlja kontrolu na Jarinju

Izvor: S media, 13.Okt.2011, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor uspostavlja kontrolu na Jarinju

Glavna komanda Kfora saopštila je danas da su Kfor i Euleks počeli združenu operaciju uspostavljanja kontrole u blizini kapije 1 na Jarinju.

Kfor i Euleks počeli su danas združenu operaciju uspostavljanja kontrole u blizini kapije 1 na Jarinju, saopšteno je iz Glavne komande Kfora.

"Kfor je na zahtev Euleksa počeo operaciju da pomogne u sprečavanju nelegalne upotrebe zaobilaznice >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << oko zvaničnog prelaza i zaustavljanju krijumčarenja. Kapija na Jarinju je otvorena i mora se upotrebljavati. Kfor nastavlja da pruža podršku Euleksu", navodi se u saopštenju.

Stefanović sa Kuperom o administrativnim prelazima

Kosovo: Euleks zatvara puteve, Srbi brane Jarinje

Kfor odblokirao alternativni put kod Jarinja!

Takodje se navodi da je uloga Kfora da zaštiti osoblje medjunarodnih organizacija dok obavlja svoju misiju i da je komandant Kfora preduzeo sve neophodne korake kako bi osigurao da se to obavi u punom skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN.

"Kfor zadržava pravo da ukloni barikade po potrebi i neće ih zauvek tolerisati. Ljudi treba da se drže dalje od blokada puteva i barikada, i ne učestvuju u nelegalnim protestima i aktivnostima", rekao je general-major Erhard Drevs, komandant Kfora.

Prema njegovim rečima, misija Kfora je da očuva bezbedno okruženje, kao i slobodu kretanja, za sve ljude na Kosovu.

"Kfor će nastaviti da to čini odlučno, pažljivo i nepristrasno, u punom skladu sa svojim mandatom", navodi se u saopštenju.

Nemački vojnici iz sastava Kfora zatvorili su jutros novi alternativni put u blizini administrativnog prelaza Jarinje, koji su Srbi pre nedelju dana izgradili.

Srbi na severu Kosova drže pod blokadom sve važnije puteve u tom delu, zahtevajući da sa prelaza Jarinje i Brnjak, ka centralnoj Srbiji, odu kosovski policajci i carinici. Oni grade alternativne puteve kojima se snabdevaju robom iz Srbije.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.