IZ MINUTA U MINUT: SRBI GAĐALI KAMENJEM, KFOROVCI SUZAVCEM

Izvor: Kurir, 27.Sep.2011, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZ MINUTA U MINUT: SRBI GAĐALI KAMENJEM, KFOROVCI SUZAVCEM

JARINJE - Na barikadi na alternativnom putu kod administrativnog prelaza Jarinjes oko 10.30 dogodio se incident kada su građani kamenicama gađali pripadnike Kfora, a vojnici međunarodnih snaga uzvratili suzavcem.

Sukob je veoma brzo okončan pošto je predsednik opštine Leposavić Branko Ninić pozvao građane da ostanu mirni i da se mirnim putem bore za svoje legitimne zahteve.

Kfor je taj alternativni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << put rano jutros zatvorio. Tada je takođe upotrebio suzavac i lišio slobode sve koji su pokušali da prođu tim putem.

Kfor je, nešto oko 10 sati, završio akciju zatvaranja alternativnog puta, i uklanjanja barikade do svoje baze.

U toku ove akcije Kfor je priveo, pa pustio na slobodu pet osoba, koje su dežurale ispred barikade na Jarinju.

Takođe Kfor od jutros hapsi sva lica koja koriste alternativni put oko Jarinja.

Jutros posle 7 časova nemački vojnici lišili su priveli dva lica koja su se našla na tom putu iz pravca Raške.

11.30 Srbi puštaju muziku sa razglasa

Na prelazu Jarinje, gde je Kfor ranije danas uklonio deo blokada koje su postavili Srbi, sada je mirno, a oko prelaza se okupilo više od hiljadu meštana. Oni su doneli ozvučenje do bodljikave žice koju je postavio Kfor i puštaju srpsku narodnu muziku. Na žici piše:"Stop ili pucamo. Kfor". U međuvremenu su u bazu Kfora sletela četiri helikoptera sa vojnicima.

Kfor će ukloniti barikada

Kfor će nastaviti akcije raščišćavanja barikada na severu Kosova ako to bude potrebno, izjavio je portparol Kfora Ralf Adamec i ocenio da je uklanjanje putnih blokada potrebno, jer one nikome ne koriste. Adamec je u izjavi dodao da je Kfor tokom akcije uklanjanja barikada priveo nekoliko ljudi koji su već pušteni, a da je suzavac upotrebljen kako reakcija na gomilu i gužvu koja nije bila pod kontrolom. Portparol je dodao da barikade onemogućavaju slobodu kretanja i normalan život svih građana pa i predstavnika međunarodnih misija.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.