Euleks evidentira robu na dva prelaza

Izvor: RTS, 31.Jan.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks evidentira robu na dva prelaza

Euleks od ponoći evidentira robu koja ulazi na Kosovo i Metohiju na prelazima Jarinje i Brnjak na severu pokrajine.

Predstavnici Euleksa započeće od ponoći registraciju komercijalne robe koja ulazi na Kosovo na prelazima Jarinje i Brnjak na krajnjem severu pokrajine, rečeno je Tanjugu u Kosovskoj policiskoj službi.

Nadzornik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << administrativne linije na severu Kosova pri Kosovskoj policiji Ergin Medić rekao je da registracija komercijalne robe ne znači i njeno carinjenje, kao i da uvoznici na ta dva prelaza neće plaćati dažbine.

Euleks tom akcijom kreće zbog sopstvene evidencije, dodao je Medić.

Prelazi nadomak Raške i Zubinog Potoka bili su zapaljeni nekoliko dana posle jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, februara 2008. godine.

Politički predstavnici Srba sa severa pokrajine i dalje se protive uspostavljanju granice na ta dva administrativna prelaza između Kosova i ostatka Srbije.

Trenutnu kontrolu nad prelazima vrše pripadnici Kosovske policijske službe i Euleks policije, ali se roba koja na Kosovo ulazi na Jarinju i Brnjaku, ne oporezuje od februara 2008. godine.
Pogledaj vesti o: Brnjak

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.