EULEKS ZAPLENIO BAGER SA JARINJA, BLOKADA KFORA U LEŠKU

Izvor: Kurir, 21.Avg.2011, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EULEKS ZAPLENIO BAGER SA JARINJA, BLOKADA KFORA U LEŠKU

LEŠAK - Euleks je u mestu Lešak zaplenio bager korišćen prilikom paljenja administrativnog prelaza Jarinje. Meštani blokirali put. Razgovori sa Kforom u toku.

LEŠAK - Građani opštine Leposavić blokirali su jutros jedinicu Kfora koja je preuzela bager korišćen u akciji paljenja administrativnog prelaza Jarinje 27. jula.

Prema prvim informacijama, u protestu nema povređenih.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Lešak i okolinu jutros oko 5.00 sati počeli su da nadleću helikopteri, a nešto kasnije jake snage Kfora u selu Beluće blokirale su most na Ibru i kamionom za transport mehanizacije preuzele bager.

Okupljeni građani Leška blokirali su prolaz mehanizaciji za čiju je pratnju bilo angažovano desetak oklopnih i "hamer"  vozila sa jedne strane mosta, i još 20-tak sa druge strane.

Jedinice Kfora pokušale su da organizuju transport oduzete mašine preko alternativnog puta kroz selo Postenje, ali su građani i tamo organizovali blokadu.

Kfor obezbeđuje zaplenu bagera

U mestu Lešak, u opštini Leposavić na severu Kosova, zaplenjen je bager korišćen prilikom paljenja administrativnog prelaza Jarinje prošlog meseca, potvrdio je  Kfora Hans-Diter Vihter, ajvlja RTS.

Pucnji u Zubinom Potoku
Pogledaj vesti o: Jarinje

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.