DUGE CEVI SU UPERENE U NAS Situacija na Jarinju napeta - ROSU demonstrira silu nad srpskim narodom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Sep.2021, 09:30

"DUGE CEVI SU UPERENE U NAS" Situacija na Jarinju napeta - ROSU demonstrira "silu" nad srpskim narodom!

Tenzije se ne smiruju

Narodni poslanik Ljubomir Marić već nekoliko dana boravi na Jarinju, odlakle javlja da se situacija menja iz sata u sat.

- Osmi dan su Srbi na KiM na blokadama. Situacija je trenutno mirna, ovde narod konstantno cirkuliše. Jedni odlaze, drugi dolaze. Narod je rešen da čvrsto stane iza poziva Srpske liste, popuštanja nema. Specijalne jedinice Rosu su pokazale sve najgore prema svima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovde, strašne provokacije su bile, a narod na njih ne naseda. Čvrsti smo i odlučni da ostanemo u svojim protestima, dokle god ne bude odgovor Međunarodne zajednice, mi hoćemo da čujemo kada će početi sa formiranjem Zajednica Srpskih opština, osam godina čekamo na to. Srca su nam puna kada vidimo snagu naše države - kaže Marić.

- Mi smo u prethodnom periodu imali gorka iskustva, a danas je država Srbija jaka zemlja,. Nama mnogo znači ta podrška kada vidimo da je vojska Srbije uz nas, čak i kada Međunarodna zajednica šalje nenormalne poruke da se obe strane povuku i smire. Zaista ne znam šta su srpski narod i država Srbija uradili u toku proteklih osam dana, nikakva provokacija, nikakav potez, mi smo ti ka kojima su uperene duge cevi, mi ništa loše nismo uradili, mi samo tražimo svoja prava - navodi Marić.

O situaciji na Kosovu i Metohiji u jutarnjem programu Kurir televizije govorili su i Milovan Drecun, šef skupštinskog Komiteta za KiM Milovan Drecun i Ljuban Karan, bivši obaveštajac KOS-a, koji su se složili da neko ugrožava bezbednost Srba na Kosovu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.