Izvor: S media, 18.Jan.2012, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biznismeni sa Jarinja

Za Srbe sa Kosova i Metohije u poslednjih 12 godina iz budžeta Srbije otišlo je šest milijardi evra, koje nisu namenski potrošene, tako da se opravdano sumnja da su pojedinci profitirali.

U južnoj srpskoj pokrajini postoji čitava grupa ljudi koja je razradila sistem kako da se preko noći enormno obogati.

Srbi sa Kosova tvrde da se na tako malom prostoru „zna ko su lokalni biznismeni". Kako saznaje Pres, najveće svote državnog novca otišle su u izgradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << objekata koji, nažalost, nikada nisu završeni. A i oni koji jesu neuporedivo su manje koštali nego što je prikazivano. Cene su mahom bile naduvane, jer su pojedinci najveći deo novca uzimali za sebe, „a ostatak delili sa političkim mentorima u Beogradu".



Milentijević glavni putar


Vladimir Milentijević (D S S) slovi za graditelja „broj jedan" na severu pokrajine, a njegova kompanija „Kolašin gradnja" uključena je u izgradnju gotovo svakog objekta.

- Nijedna zgrada ne može da se renovira ili gradi bez Milentijevića - kažu sagovornici Presa.

Rusija vodi svoju istragu o trgovini organima

Riker dolazi da razgovara o Tadićevom planu za Kosovo

Priština odbacila Tadićev plan

Status velikog „graditelja" ima i uhapšeni Bojan Radovanović, vlasnik firme „Masters", koji je dobio većinu tendera za izgradnju studentskih domova u Kosovskoj Mitrovici.

Deo radova oko izgradnje zgrada u centru Zvečana, koje nisu završene, takođe je povereno firmi „Masters".

Na području Zvečana većinu poslova dobijao je „Dinamik trejd", vlasništvo Krste Milića. Ovoj firmi pripala je rekonstrukcija Doma kulture u Zvečanu, objekta za raseljena lica, kao i nekoliko zgrada za potrebe radnika „Trepče". Interesantno da je direktor „Trepče" Jovan Dimkić, suvlasnik u „Dinamik trejdu". U poslednjih nekoliko godina, Milić i Dimkić aktivno se bavi izvozom prašine - pirita iz Trepče - u Bugarsku i Makedoniju.

Stanovi u Londonu

Krsta Milić je u kumovskim vezama sa Zoranom Jakšićem, bratom Marka Jakšića iz D S S-a. Zoran je i vlasnik firme „Ibar invest", koja je glavni snabdevač hranom studentskog centra u Kosovskoj Mitrovici, na čijem je čelu Jovo Popović (SPS).

- Popović odlično zna šta znači nenamensko trošenje novca. Posebno je interesantno kako je olako dozvolio da „Ibar invest" postane glavni za nabavku hrane Studentskog centra KM, kao i svih restorana u studentskim domovima. Iako se na tenderu redovno javi i desetak drugih firmi, koje po nižoj ceni nude svoju uslugu, posao redovno dobija Jakšićeva firma, koja je i glavni nabavljač kancelarijskog materijala za sve državne institucije u pokrajini - tvrde izvori Presa.

U Leposaviću je „glavni igrač" Vuko Antonijević (D S S), bivši predsednik Koordinacionog centra za KM. Većina poslova u tom gradu dodeljeni su firmi, koja se zvanično ne vodi na njegovo ime, ali na severu Kosova svi znaju da je Antonijević zapravo njen vlasnik iz senke. To preduzeće gradi i stambene objekte na području Kraljeva.

(P R E S S)
Pogledaj vesti o: Jarinje

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.