Izvor: B92, 30.Okt.2008, 05:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujović neće biti direktor Jata

Beograd -- Nekadašnji direktor Jat ervejza Predrag Vujović neće biti postavljen na mesto prvog čoveka nacionalnog avioprevoznika, piše Danas.

Danasu su to potvrdili predsednici nekoliko sindikata u Jatu koji su početkom nedelje izrazili protivljenje većine zaposlenih takvom kadrovskom rešenju. Predsednik Jedinstvene sindikalne organizacije Nenad Kukoljac kaže da je očigledno reč o nečijem "probnom balonu". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Predsednik sindikata pilota Milan Jovanović naglašava da radnici ne žele za direktora nekoga ko neće doneti promene.

Predrag Vujović vodio je Jat u periodu od oktobra 2001. do marta 2004. godine.

U saopštenjima sindikata Jata izdatim početkom nedelje "na dušu" mu se stavlja, između ostalog, da je pri odlasku uzeo otpremninu za raskid radnog odnosa za svih 29 godina staža i nezakonito otpustio deo radnika zbog čega je kompanija morala da plati dva miliona evra odštete u izgubljenim sudskim sporovima.

Sindikati tvrde da je Vujović nabavio 27 automobila za koje je tender objavljen tek nakon što su stigli u kompaniju, zatim da je odbio da zaključi kolektivni ugovor.

Na spisku Vujovićevih "grehova" je i otpuštanje predsednika sindikata, zaključivanje štetnog ugovora s makedonskom kompanijom MAT, navodi Danas.

Mediji su prethodnih dana preneli i da bi Vujović mogao da bude imenovan na mesto direktora Jata na današnjoj sednici Vlade, ali prema saznanjima Danasa na dnevnom redu trebalo bi da se nađe predlog o formiranju skupštine Jat ervejza čije nepostojanje koči donošenje odluka važnih za oporavak kompanije, ali ne i predlog o imenovanju novog direktora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.