Izvor: B92, 16.Apr.2010, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada osniva novu aviokompaniju

Beograd -- Vlada Srbije odlučila je na telefonskoj sednici da osnuje novu nacionalnu aviokompaniju koja će zameniti Javno preduzeće "Jat ervejz".

Kako je rečeno u Vladi Srbije, nova kompanija biće osnovana uz minimalni novčani ulog, a od "Jat ervejza" će preuzeti "sredstva koja su interesantna potencijalnim privatnim investitorima". Nakon osnivanja biće objavljen tender za dokapitalizaciju nove aviokompanije, na kojem će moći da učestvuju strateški partneri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz avioinudstrije ili investitori, kazali su u Vladi.

Strateški partner će morati da podnese i detaljan program investicija u aviokompaniju, predlog o saradnji sa "Jat ervejzom" po početku funkcionisanja nove kompanije, kao i predloge o saradnji sa "Jat tehnikom" i Aerodromom.

Opširnije o ovoj temi možete čitati u našoj rubrici Biz.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova nacionalna aviokompanija

Izvor: RTS, 16.Apr.2010

Vlada Srbije osniva novu nacionalnu aviokompaniju koja će zameniti "Jat ervejz". Nakon osnivanja biće objavljen tender za dokapitalizaciju nove aviokompanije, na kojem će moći da učestvuju strateški partneri iz avioinudstrije ili investitori. ..Republička vlada odlučila je na telefonskoj sednici...

Nastavak na RTS...

Vlada Srbije osniva novu aviokompaniju

Izvor: Glas javnosti, 17.Apr.2010, 07:06

BEOGRAD - Vlada Srbije odlučila je juče na telefonskoj sednici da osnuje novu nacionalnu aviokompaniju koja će zameniti Javno preduzeće "Jat ervejz"...Nova kompanija biće osnovana uz minimalni novčani ulog, a od "Jat ervejza" će preuzeti "sredstva koja su interesantna potencijalnim privatnim investitorima"...Nakon...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.