Izvor: TangoSix.rs, 29.Mar.2017, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vazduhoplovna akademija uvodi dualno obrazovanje i za potrebe civilnog vazduhoplovstva

Sporazum o uvođenju dualnog obrazovanja u obrazovni sistem za potrebe civilnog vazduhoplovstva potpisali su Privredna komora Srbije, kompanije Er Srbija (Air Serbia), JAT Tehnika i Aerodrom „Nikola Tesla“, prenosi agenciaja Beta.
– U našem sistemu obrazovanja od sledeće školske godine po dualnom modelu školovaće se 150 djaka u sektoru civilnog vazduhoplovstva, za koje verujemo da će biti uspešni avio-tehničari, >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << mehatroničari, tehničari vazdušnog saobraćaja. – izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević i dodao da je prema prošlogodišnjem izveštaju kompanije Boing evropskim kompanijama potrebno 600.000 mladih avio-mehaničara.
Od školske 2017/18. po novom modelu školovaće se profili avio-tehničar, mehatroničar za transportne sisteme aerodroma, tehničar vazdušnog saobraćaja, tehničar vazdušnog saobraćaja za spasavanje i tehničar vazdušnog saobraćaja za bezbednost.
Sa beogradskog aerodroma navode da postoji potreba za zapošljavanjem stručnog kadra, te da je ovo prilika za njih.
– Na krilima Er Srbije u sferi avio-biznisa i vazduhoplovstva, danas i sutra se otvaraju nova radna mesta i postoji potreba za stručnim kadrom, tako da je ovo velika šansa kako za sticanje znanja, radeći direktno na aerodromu sa najboljim timom u regionu, tako i za buduće, gotovo izvesno, zapošljavanje. -izjavio je v.d. generalnog direktora Aerodroma, Saša Vlaisavljević.
Podsetimo, juče je potpisan i sporazum o saradnji u procesu uvođenja dualnog obrazovanja u obrazovni sistem za potrebe Vojske Srbije koji omogućava učenicima pet obrazovnih profila Vazduhoplovne akademije da se od naredne školske godine obrazuju po ovom modelu.
Pretplatite se na nedeljni pregled vesti Tango Six portala. Svakog petka u vašem inboxu. * indicates required
Email Address *


First Name *


Last Name *


Occupation

Company













The post Vazduhoplovna akademija uvodi dualno obrazovanje i za potrebe civilnog vazduhoplovstva appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.