U prvoj polovini aprila o strateškom partneru za Jat

Izvor: S media, 23.Mar.2010, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U prvoj polovini aprila o strateškom partneru za "Jat"

Ministar ekonomije Mladjan Dinkić izjavio je danas da bi vlada Srbije u prvoj polovini aprila trebalo da donese odluku o traženju strateškog partnera za "Jat ervejz".

Dinkić je na konferenciji za novinare rekao da će se strateški partner tražiti putem medjunarodnog tendera i da će onaj ko da najbolje uslove postati strateški partner nacionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << avioprevoznika.

Strateški partner će morati da hitno obnovi flotu i kupi najmanje deset aviona, i to svojim novcem, a ne iz državnih kredita, a na pitanje da li se sa nekim već pregovara, Dinkić je rekao samo da će se pregovarati "sa tržištem".

Dinkić nije želeo da da konkretan odgovor o budućoj prodaji "Telekoma Srbija", već je najavio da će više detalja o tome izneti premijer Mirko Cvetković.

Upitan da li "Dojče telekom" ima pravo preče kupovine, pošto je suvlasnik grčke kompanije "OTE", koja poseduje 20 odsto akcija "Telekoma", Dinkić je odgovorio odrečno.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odluka o prodaji Jat ervejza u aprilu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2010

BEOGRAD - Vlada Srbije će u prvoj polovini aprila doneti odluku o traženju strateškog partnera za Jat ervejz na međunarodnom tenderu, najavio je danas ministar ekonomije Mlađan Dinkić...Na konferenciji za novinare on je rekao da će strateški partner sa državom u Jat ervejzu postati onaj ko ponudi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dinkić: U aprilu o prodaji "Jata"

Izvor: B92, 23.Mar.2010

Beograd -- Vlada će u prvoj polovini aprila doneti odluku o traženju strateškog partnera za "Jat ervejz" na međunarodnom tenderu, kaže ministar ekonomije Mlađan Dinkić...Na konferenciji za novinare on je rekao da će strateški partner sa državom u "Jat ervejzu" postati onaj ko ponudi najbolje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.