U Jatu traže povećanje otpremnina na 500 evra

Izvor: Mondo, 10.Apr.2013, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Jatu traže povećanje otpremnina na 500 evra

U Jat ervejzu je danas raspisan program za dobrovoljni odlazak iz kompanije, koji predviđa 6,5 miliona evra za oko 400 zaposlenih.

U saopštenju sindikat komercijalnih i ekonomsko-pravnih radnika domaćeg avioprevoznika se tvrdi da će samo manji broj radnika dobiti 300 evra po godini staža, a većina manje od toga.

Sindikalna organizacija komercijalnih i ekonomsko-pravnih radnika Jata predložila je generalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << direktoru domaće aviokompanije i Vladi Srbije, preko mešovite Radne grupe, da se visina stimulativne otpremnine kreće između 450 i 500 evra po godini radnog staža.

"Umesto mogućnosti za pregovore oko visine otpremnine ponuđeno je zapravo zakonsko rešenje u slučaju proglašavanja viška zaposlenih, što nije stimulativno za one koji žele dobrovoljno da odu iz kompanije", stoji u saopštenju sindikata.

(Tanjug, Foto: JAT.com)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Jat: Hoćemo otpremnine od 500 evra

Izvor: B92, 10.Apr.2013

Beograd -- U Jat ervejzu je raspisan program za dobrovoljni odlazak iz kompanije, koji predvidja 6,5 miliona evra za oko 400 zaposlenih...U saopštenju Sindikat komercijalnih i ekonomsko-pravnih radnika domaćeg avioprevoznika, tvrdi se da će samo manji broj radnika dobiti 300 evra po godini staža,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.