Izvor: B92, 22.Feb.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Jatu smanjenje zaposlenih

Beograd -- Jat ervejz, prema novoj sistematizaciji, mora da smanji broj zaposlenih sa sadašnjih 1.697 na ispod 1.200, pa je raspisan konkurs za dobrovoljni odlazak.

V.d. generalnog direktora i presednik Upravnog odbora "Jata" Saša Vlaisavljević kaže Da je oglas kojim se pozivaju zaposleni da se prijave na program rešavanja viška zaposlenih uz otpremnine od 300 evra po godini radnog staža raspisan 18. februara. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Procenjuje se da će se uz tu novčanu nadoknadu prijaviti dovoljan broj zaposlenih, kako posle toga ne bi došli u situaciju da se proglasi tehnološki višak, objasnio je Vlaisavljević.

Oglas će trajati samo sedam dana, posle čega će radnici biti upućeni da iskoriste ceo godišnji odmor za ovu godinu, rekao je on.

Vlaisavljević je naglasio da je ovo poslednji put da "Jat" isplaćuje otpremnine za dobrovoljni odlazak iz kompanije.

Prema njegovim rečima, procenjuje se da će posle odlaska dela zaposlenih, samo po osnovu mase zarada biti ostvarena ušteda veća od 350.000 evra mesečno, odnosno više od četiri miliona evra na godišnjem nivou.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.