U Egipat preko Osijeka

Izvor: Blic, 14.Maj.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Egipat preko Osijeka

Tihi rat domaćeg direktorata civilnog vazduhoplovstva sa egipatskim i turskim direktoratima se nastavlja. Zbog toga domaća aviokompanija „Jat ervejz" već ne može da obavlja čarter letove za Tursku, a skoro je izvesno da od juna neće moći da leti ni za Egipat. U turističkim agencijama se hvataju za glavu jer ne znaju kako da prevezu putnike u okviru aranžmana koje su već prodale.

Neke od njih su međutim, rešenje pronašle tako što će turiste voziti sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << aerodroma u okruženju. Tako će od 15. juna turistička agencija srpske turiste autobusom prevoziti do Osijeka odakle će oni egipatskim „Lotus erom" leteti za Hurgadu u Egiptu.

- Dozvoljeno nam je da prodajemo aranžmane preko Osjeka. Cena se neće menjati. Dakle, biće let će biti jeftiniji za oko 100 evra od Jatovih čarter letova– objašnjava Aleksandar Popović iz agencije „Spirit travel" i dodaje da je egipatska kompanija pre dva dana i zvanično dobila odbijenicu za letenje od srpskih vazduhoplovnih vlasti.

Problem oko dobijanja dozvola traje sada već skoro mesec dana, jer strane vazduhoplovne vlasti uzvraćaju našoj nacionalnoj aviokompaniji istom merom, odnosno odbijaju da daju dozvolu ze letenje „Jat ervejzu" u čarter saobraćaju. Nacionalna aviokompanija „Jat ervejz" tako i dalje ne dobija dozvole od turskih vazduhoplovnih vlasti, a v.d. generalnog direktora Saša Vlaisavljević kaže da je kompanija ostavila mogućnost da turiste preveze redovnim linijama.

- Prevozićemo ih redovnim linijama preko Istanbula i Kaira, ali nadamo se da nećemo biti prinuđeni na takvu soluciju- ističe Vlaisavljević.

On dodaje da će se to svakako negativno odraziti na poslovanje Jata, ali ističe da je kompanija spremna i za takvu mogućnost.

Gubitnici

Domaći avioprevoznik nije jedini gubitnik u ovoj priči. Naime, procenjuje se da 40 odsto vrednosti koja od jednog leta ide srpskoj privredi, ako se leti iz Beograda, sada odlazi negde drugde.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Jat ne leti za Tursku i Egipat?

Izvor: B92, 14.Maj.2009

Beograd -- "Jat evrejz" ne može da obavlja čarter letove za Tursku, a skoro je izvesno da od juna neće moći da leti ni za Egipat...Sukob domaćeg direktorata civilnog vazduhoplovstva sa egipatskim i turskim direktoratima se nastavlja. U turističkim agencijama se hvataju za glavu jer ne znaju kako...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.