„Turkiš erlajnzu“ dostavljena dokumentacija „Jat ervejza“

Izvor: Blic, 10.Apr.2010, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Turkiš erlajnzu“ dostavljena dokumentacija „Jat ervejza“

Za uspostavljanje strateškog partnerstva sa „Jat ervejzom“ zainteresovano je više svetskih kompanija, a „Turkiš erlajnzu“ je već dostavljena tražena dokumentacija, rečeno je u srpskoj nacionalnoj avio-kompaniji.

Jat ervejz" je nedavno u Beogradu vodio pregovore sa visokom delegacijom predstavnika „Turkiš erlajnza" i njihova delegacija na osnovu tih razgovora dostaviće procenu upravnom odboru >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kompanije koji će odlučiti o daljim koracima.

Inače, srpski avio-prevoznik „Jat", sa 78,8 odsto letova koji su pošli na vreme, u januaru je bio među prvih deset avio-kompanija u Evropi po tačnosti, javila je italijanska agencija Ansa, pozivajući se na poverljivi izveštaj Asocijacije evropskih avio-kompanija (AEA), koji je procureo u javnost.

Prema tom izveštaju, najtačnija evropska avio-kompanija je italijanska „Alitalia" sa 84,3 odsto blagovremenih poletanja, a slede „Austrian erlajns" i skandinavski SAS sa 82,4 odsto, „Er Malta" sa 79, „Jat" sa 78,8, rumunski „Tarom" sa 78,1, britanski BMI sa 78, slovenačka „Adria ervejz" sa 77,9 i „Island er" sa 77,8 odsto polazaka na vreme.

Iza „Jata" su se našli i takvi avio-giganti kakvi su „Er Frans" i španska „Iberia" sa 74 odsto. Takođe i za „Jata" su i „Sviser" sa 69 odsto i nemačka „Lufthanza" sa 67 odsto tačnih polazaka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.