Početkom avgusta raspisivanje tendera za Jat

Izvor: Blic, 24.Jul.2011, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Početkom avgusta raspisivanje tendera za "Jat"

Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku trebalo bi već početkom avgusta da raspiše tender za izbor strateškog partnera "Jat ervejzu", izjavio je Tanjugu državni sekretar za vazdušni saobraćaj Miodrag Miljković.

"Shodno akcionom planu koji je definisan sa privatizacionim savetnikom, Ministarstvo trenutno priprema raspisivanje javnog poziva za izbor strateškog partnera, tako da očekujemo da će već krajem ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << meseca, u toku sledeće nedelje, biti kompletirane sve aktivnosti", rekao je državni sekretar Miljković.

Javni poziv će, prema Miljkoviću, trajati oko dva meseca posle čega će biti pregledane prispele ponude.

"Na osnovu toga će se ući u pregovore sa potencijalnim strateškim partnerima", objasnio je MIjković.

Vlada Srbije je na sednici od 16. aprila 2010. usvojila zaključak o osnivanju nove aviokompanije, pošto su Radna grupa za poslovnu konsolidaciju "Jat ervejza" i menadžment te kompanije konstatovali da ona nije u stanju da posluje profitabilno.

Planirano je da se osnuje nova aviokompanija koja treba da preuzme ulogu nacionalnog avioprevoznika u strateškom partnerstvu sa nekom uspešnom stranom kompanijom.

Posle izbora strateškog partnera uslediće prenos imovine "Jata ervejza" i strateškog partnera u novu srpsku aviokompaniju.

Ranije je najavljeno da bi stara kompanija mogla da nastavi da funkcioniše kao čarter avioprevoznik.

Na prvom tenderu 2008, za srpsku nacionalnu aviokompaniju nije bilo zainteresovanih.

Za 51 odsto kapitala u "Jat ervejzu" tada je tražen 51 milion evra.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Početkom avgusta raspisivanje tendera za Jat

Izvor: Politika, 24.Jul.2011

BEOGRAD – Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku trebalo bi već početkom avgusta da raspiše tender za izbor strateškog partnera „Jat ervejzu”, izjavio je državni sekretar za vazdušni saobraćaj Miodrag Miljković...„Shodno akcionom planu koji je definisan sa privatizacionim savetnikom,...

Nastavak na Politika...

Raspisivanje tendera za Jat početkom avgusta

Izvor: Mondo, 24.Jul.2011

Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku trebalo bi već početkom avgusta da raspiše tender za izbor strateškog partnera "Jat ervejzu."

Nastavak na Mondo...

TENDER ZA JAT POČETKOM AVGUSTA

Izvor: Kurir, 24.Jul.2011

BEOGRAD - Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku trebalo bi već početkom avgusta da raspiše tender za izbor strateškog partnera "Jat ervejzu", izjavio je državni sekretar za vazdušni saobraćaj Miodrag Miljković..."Shodno akcionom planu koji je definisan sa privatizacionim savetnikom, Ministarstvo...

Nastavak na Kurir...

Tender za Jat u avgustu

Izvor: B92, 24.Jul.2011

Beograd -- Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku trebalo bi početkom avgusta da raspiše tender za izbor strateškog partnera "Jat ervejzu", kaže Miodrag Miljković..."Shodno akcionom planu koji je definisan sa privatizacionim savetnikom, Ministarstvo trenutno priprema raspisivanje javnog poziva...

Nastavak na B92...

Početkom avgusta tender za Jat

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2011, 04:06

BEOGRAD -..Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku trebalo bi već početkom avgusta da raspiše tender za izbor strateškog partnera "Jat ervejzu", izjavio je Tanjugu državni sekretar za vazdušni saobraćaj Miodrag Miljković..."Shodno akcionom planu koji je definisan sa privatizacionim savetnikom,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.