Tender za Jat ervejz krajem leta

Izvor: Glas javnosti, 23.Apr.2011, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tender za Jat ervejz krajem leta

BEOGRAD - Državni sekretar za vazdušni saobraćaj Srbije Miodrag Miljković izjavio je da bi tender za strateškog partnera u novoj srpskoj aviokompaniji trebalo da bude raspisan krajem leta.

"Krajem leta planiramo da raspišemo tender i krenemo u izbor stateškog partnera i prenos imovine Jat ervejza u novu aviokompaniju", kazao je Miljković.

Jedan deo imovine Jat ervejza, naglasio je, iće će u novu aviokompaniju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << deo će ići za namirenje dugova, a moguće je da ostatak kompanije nastavi da funkcioniše kao čarter prevoznik.

To će, precizirao je Miljković, definisati privatizacioni savetnik i Vlada Srbije, a početkom sledeće godine biće rešavana sudbina onog što je ostalo od Jata.

Miljković je istakao da je privatizacioni savetnik završio strategiju i akcioni plan za transformaciju Jat ervejza i pripremio oglasni tekst kojim se potencijalni kupci informišu o kompaniji.

On je izrazio očekivanje da će uskoro početi inicijalni kontakti sa potencijalnim strateškim partenrima za novu aviokompaniju.

"Očekujemo da ćemo do leta imati neke osetljivije dokaze interesovanja. Pre svega tu računamo na Turkiš erlajns čiji bi predstavnici tokom maja trebalo da dođu u Srbiju", kazao je on.

Kako je istakao Miljković, tada bi trebalo da se vidi kakav je stav Turkiš erlajnsa prema strategiji privatizacije Jat ervejza koju je vlada napravila.

Vlada Srbije, na sednici 16. aprila 2010. godine, usvojila zaključak o osnivanju nove aviokompanije, koja bi trebalo da preuzme ulogu nacionalnog avioprevoznika, u strateskom partnerstvu sa stranom kompanijom.

Početkom marta ove godine vlada je angažovala konsultantsku kompaniju Dilojt kao savetnika u transformaciji Jat ervejza.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.