Sutra ističe rok tendera za Jat ervejz

Izvor: Blic, 29.Sep.2011, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra ističe rok tendera za "Jat ervejz"

Sutra ističe rok za pronalaženje strateškog partnera "Jat ervejzu", jer država planira da osnuje novu srpsku aviokompaniju, a u domaćoj javnosti i dalje nema preciznih informacija o zainteresovanosti potencijalnih partnera, niti šta će se desiti ako tender propadne.

Bivši direktor "Jat"-a Predrag Vujović smatra da će, ukoliko tender bude neuspešan, država morati da rekonstuiše "Jat ervejz" i potpuno redefiniše koncept njegovog poslovanja, u skladu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << realnim mogućnostima.

Vujović je rekao za Tanjug da je to trebalo učiniti pre raspisivanja tendera za pronalaženje strateškog partnera.

"Jat ervejz" bi trebalo "smanjiti" tako da može uspešno da posluje ili bar da beleži manje gubitke, istakao je Vujović i potvrdio da su tačne informacije da nacionalni avioprevoznik ima sve više putnika, ali ne i prihoda.

Prema rečima direktora vladine Kancelarije za saradnju s medijima Milivoja Mihajlovića, ima potencijalnih kupaca "Jat" - a, ali on nije precizirao o kojim kompanijama je reč, već je rekao da je potrebno sačekati završetak tendera.

U Ministarstvu za infrastrukturu i energetiku Tanjugu je prošle nedelje rečeno da sada nije uputno davati bilo kakve detalje o ovom tenderu, jer bi to moglo da naruši tendersku proceduru i dovede do njegovog poništavanja.

Povezane vesti: Sutra tender za strateškog partnera "Jat ervejza" Početkom avgusta raspisivanje tendera za "Jat"

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Produžen rok tendera za "Jat"

Izvor: S media, 29.Sep.2011

Produžen rok do 31. oktobra za podnošenje prijava po javnom pozivu za izbor investitora zbog zajedničkog ulaganja u novo privredno društvo za obavljanje javnog prevoza u vazdušnom saobraćaju.

Nastavak na S media...

ISTIČE ROK ZA „JAT“

Izvor: Kurir, 30.Sep.2011, 08:07

BEOGRAD - Rok za pronalaženje strateškog partnera „Jat ervejzu“ ističe danas u podne, ali zasad ni u „Jatu“ ni u Ministarstvu za infrastrukturu ne žele da otkriju ima li zainteresovanih investitora. Miodrag Miljković, državni sekretar u Ministarstvu za infrastrukturu, rekao je za Kurir...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.