Stigli evakuisani srpski državljani

Izvor: RTS, 03.Avg.2012, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigli evakuisani srpski državljani

Na beogradski aerodrom stigli državljani Srbije evakuisani iz Sirije. Ukoliko i preostali srpski državljani budu želeli da se vrate, biće obezbeđen još jedan avion, kažu u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Grupa od 40 državljana Srbije i članova njihovih porodica evakuisana je danas iz Sirije i avionom "Jat ervejza" doputovala u Beograd, uz pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ministarstava spoljnih i unutrašnjih poslova Srbije.

Srpski državljani, uglavnom žene udate za Sirijce, doputovali su na aerodrom "Nikola Tesla", gde su im dobrodošlicu poželeli predstavnici dva ministarstva koja su evakuaciju organizovala po nalogu Vlade Srbije.

U Siriji, zahvaćenoj građanskim ratoma, pre početka evakuacije bilo je oko 200 srpskih državljana.

"Većina njih se još nije odlučila da dođe u Srbiju, budući da se uglavnom radi o mešovitim brakovima. U Alepu, gde se vode borbe i gde nije bilo bezbedno da se naši građani evakuišu, ostalo je nekoliko desetina naših državljana sa kojima smo u kontaktu", izjavio je novinarima Dragan Marković iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prema njegovim rečima, ako preostali državljani Srbije budu želeli da se evakuišu iz Sirije biće ponovo organizovan let iz Damaska.

Ministarstvo spoljnih poslova je, prema njegovim rečima, preko ambasade Srbije u Damasku od marta apelovalo na državljane Srbije da se evakuišu, ali su oni tek u poslednjih desetak dana iskazali znatnije interesovanje da napuste Siriju.

Pomoćnik ministra spoljnih poslova Srbije zadužen za konzularne poslove Dragan Marković precizirao je da su u grupi koja je danas doputovala u Beograd uglavnom ljudi iz Damaska, ali i iz okolnih mesta, pa čak i iz Alepa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evakuisani srpski državljani iz Sirije

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Avg.2012

Avion kompanije Jat sa 40 državljana Srbije koji su evakuisani iz Damaska, Alepa i drugih gradova Sirije zbog sukoba u toj zemlji, sleteo je danas posle 14 časova na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Državljani Srbije evakuisani iz Sirije

Izvor: Šumadija Press, 03.Avg.2012

Grupa od 40 državljana Srbije i članova njihovih porodica evakuisana je iz Sirije, i avionom "Jat ervejza" oni su doputovali u Beograd.

Nastavak na Šumadija Press...

Građani evakuisani iz Sirije stigli u Beograd

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2012

BEOGRAD -..Avion kompanije Jat sa 40 državljana Srbije koji su evakuisani iz Damaska, Alepa i drugih gradova Sirije zbog sukoba u toj zemlji, sleteo je danas posle 14 časova na beogradski aerodrom "Nikola Tesla"...Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Dragan Marković rekao je da je ambasada...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Još sto „zaboravljenih“ u Alepu

Izvor: Danas, 03.Avg.2012

Iz Sirije je juče evakuisano 40 državljana Srbije, koji su oko 14 časova stigli u Beograd, gde su ih dočekali predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva spoljnih poslova. Prema rečima Dragana Markovića, državnog sekretara MUP-a, Ambasada Srbije u Damasku je u kontaktu sa oko...

Nastavak na Danas...

Srbi spaseni iz pakla Sirije

Izvor: Vesti-online.com, 04.Avg.2012, 13:02

Zajedničkom operacijom Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova juče je iz Sirije evakuisano 40 državljana Srbije. Prema prvobitnom planu trebalo je da putuje 43 naših ljudi, ali nisu uspeli da se probiju do aerodroma na vreme.

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.