Srpski turisti dobili pasoše nazad

Izvor: Studio B, 03.Nov.2011, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski turisti dobili pasoše nazad

Prvi avion JAT-a koji treba da vrati srpske turiste iz egipatskog letovališta Hurgada izbačene iz hotela zbog spora između srpske i egipatske turističke agencije, sleteće večeras u 23h.

Drugi avion očekuje se dva sata kasnije, saznaje Studio B.. Pedest pasoša koje recepcioneri jutros nisu hteli da daju srpskim putnicima, vraćeni su im danas popodne.

Premijer Srbije Mirko Cvetković odobrio je da dva aviona >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << JAT-a danas budu upućena u Egipat.

Grupa od 238 turista, među kojima ima porodica sa malom decom, izbačena je u utorak iz hotelskih soba zbog spora egipatske agencije "Brajt skaj" sa partnerskom agencijom "Junajted travel" iz Beograda zbog neizmirivanje finansijskih obaveza beogradske turističke agencije prema Egipćanima.

Putnici su prethodnu noć uglavnom proveli u svojim hotelskim sobama.

Neki od njih su pristali odmah da plate noćenje, a neki nisu. Zbog toga oko 50 naših turista ima problem da dobije svoje pasoše nazad, jer recepcioneri hotela u kojima su spavali neće da im ih vrate sve dotle dok se računi za noćenje ne izmire. U rešavanje ovog problema uključila se i ambasada Srbije. Pasoši su na kraju svi vraćeni i putnici su konačno otišli na aerodrom..

Ministar ekonomije i regionalniog razvoja Nebojša Ćirić izjavio je da u prostorijama turističke agencije "Junajted travel" pripadnici MUP-a obavljaju istragu, zbog osnovane sumnje da je počinila prekršaj sa elementima krivičnog dela i potvrdio da su za srpske turiste iz Hurgade obezbeđena dva aviona za povratak u zemlju.

On je istakao da će osiguravajuća kompanija "Delta Đenerali" nadoknaditi deo troškova turistima koji su u egipatskom letovalištu Hurgada izbačeni iz hotela zato što agencija "Junajted trevel" nije izmirila finansijske obaveze.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.