Siniša Mali: „Er Srbija” će biti vodeća kompanija u regionu

Izvor: Press, 15.Avg.2014, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siniša Mali: „Er Srbija” će biti vodeća kompanija u regionu

Mali je podsetio da je JAT, odnosno nacionalna avio kompanija, prošle godine bio u bankrotu i da je očigledna razlika između starog JAT-a i "Er Srbije".

U tim ugovorima jasno je definisano da Srbija ima obavezu da preuzme stare dugove JAT-a, dok Etihad ima obavezu da investira do 100 miliona dolara, rekao je Mali u Jutarnjem programu TV Pink.


Pri tom je Etihad već uplatio 40 miliona dolara na osnovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kojih je postao 49 odsto vlasnik preduzeća, objasnio je Mali.

"Gubitak kompanije u 2011. godini je bio 31 milion evra, a u 2012. godini 37 miliona evra", podsetio je Mali. 

Mali je dodao da je jaka nacionalna avio kompanija pokretač i stožer privrednog rasta svake nacionalne ekonomije. 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gradonačelnik Mali: Od 1.9. još 200 kontrolora

Izvor: Mondo, 15.Avg.2014

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je naplata karata u javnom gradskom prevozu na istorijskom minimumu i da će od 1. septembra biti angažovano dodatnih 200 kontrolora iz GSP-a...Foto: MONDO..Mali je u Jutarnjem programu TV Pink rekao da je manjak kontrolora, zbog čega će, uz...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.