Šestoro povređenih stiglo u Srbiju

Izvor: Politika, 19.Jul.2009, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šestoro povređenih stiglo u Srbiju

Na lečenju u Al-Ahli Benk klinici u Kairu zadržani su Tijana i Miroslav Lukić

Redovnim letom Jat ervejza šestoro srpskih turista, povređenih prošlog četvrtka u tragičnoj saobraćajnoj nesreći u Egiptu, doputovalo je u noći između subote i nedelje iz Kaira u Beograd. Oko dva časa posle ponoći, na beogradski aerodrom „Nikola Tesla” stigli su Saša Jovicki iz Beočina, Ivan Ergelašev iz Zrenjanina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Ivan Babić i Sanja Popadić iz Pančeva, Ivica Nešić i Miljana Cerović iz Leskovca. Na lečenju u Al-Ahli Benk klinici u Kairu zadržani su Tijana i Miroslav Lukić, koji će u Srbiju biti prebačeni narednih dana, čim to dozvoli njihovo zdravstveno stanje.

Let iz Kaira kasnio je više od sat vremena, a predstavnicima sedme sile nije bilo dozvoljeno da se približe povređenima i članovima njihovih porodica. Povređeni iz Zrenjanina i Pančeva prevezeni su od VIP salona beogradskog aerodroma do svojih domova kolima Hitne pomoći, dok je ostale automobilima odvezla rodbina. Izlazak povređenih turista iz aerodromske zgrade trajao je do 2.30 časova ujutru.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, specijalni konzularni tim ovog ministarstva koji se nalazi u Egiptu trenutno je angažovan na organizaciji prenosa tela devetoro tragično nastradalih građana Republike Srbije.

U iščekivanju zvaničnog izveštaja egipatskih vlasti o uzrocima tragične nesreće, pojedini beogradski mediji juče su spekulisali informacijom da se vozač kamiona-mešalice za beton, koja se na putu iz Hurgade u Luksor kod mesta Safaga sudarila sa autobusom u kome su se nalazili turisti iz Srbije, izvesni Halid Ibrahim, navodno preživeo udes, ali da je povređen i da se nalazi pod nadzorom egipatskih vlasti.

M. A.

[objavljeno: 20/07/2009]
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.