SKANDAL: JAT IZBACIO PRTLJAG PREDSEDNIKA LETONIJE!

Izvor: Kurir, 16.Jul.2010, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL: JAT IZBACIO PRTLJAG PREDSEDNIKA LETONIJE!

BEOGRAD - Predsednik Letonije Valdis Zatlers iz Srbije je otišao bez gaća. Ali bukvalno!

Ipak, ne svojom krivicom, jer se za njegov “stajling” pobrinuo “Jat ervejz”, koji mu nije ukrcao prtljag kad je krenuo na put za Skoplje. Tako da je letonski predsednik prilikom zvanične posete Makedoniji ostao samo s jednim odelom.

A kako je ovaj diplomatski skandal počeo?

- On je u našu zemlju došao redovnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << linijom “Er Baltika”, a nakon posete Beogradu, sa četiri ministra, kabinetom i privrednom delegacijom, krenuo je za Skoplje 13. jula u 21.40 časova “Jatovom” linijom JU 114. Čim su se ukrcali, nastao je problem.

Zbog prekomerne težine aviona kapetan je pred samo poletanje tražio da se istovari tona prtljaga ili da se smanji količina goriva. Ta peripetija je trajala čitavih pola sata iako su svi znali da su u avionu važni putnici. No, kako su odlučili da težinu smanjuju prtljagom, izbacili su i kofere letonske delegacije. Tek nakon poletanja konstatovano je da je napravljena katastrofalna greška i diplomatski skandal, ali je već bilo kasno - priča naš izvor iz “Jata”.

Što je najgore, umesto da odmah nešto učine, oni su dan posle tražili pomoć od austrijske avio-kompanije “Austrijan erlajnz”, koja je prtljag do prestonice Makedonije poslala preko Beča, a u Skoplje je na kraju pristigao sa kašnjenjem dužim od 24 sata!

- Kako su se predsednik Letonije i njegovi saradnici snašli, to mi dalje nije poznato - kaže naš sagovornik.

Inače, tokom tog dana više od 20 “Jatovih” letova je kasnilo.

- Let za Ljubljanu kasnio je 35 minuta, Antaliju 75 minuta, Moskvu 45 minuta, Kopenhagen 90 minuta, Geteborg 80 minuta, Istanbul 165 minuta, London 80, popodnevni let za Podgoricu 175, Tunis 45, a večernji let za Podgoricu 95 minuta, i na kraju let na kojem je bio i predsednik Letonije 30 minuta - kaže on za Kurir.

Kurir je juče pokušao da od direktora “Jata” Srđana Radovanovića dobije odgovore o ovoj bruci, ali oni do zaključenja broja nisu stigli. Ovo i ne čudi, jer već mesecima izbegavaju da odgovore na mnogobrojna pitanja koja im postavljaju novinari Kurira.

Milan Lađević

Zeznuli i Indijce?

Ovo nije jedini peh naše nacionalne kompanije. Kako smo nezvanično saznali 26. juna i sa diplomatskom poštom za Ambasadu Indije, pošto je stigla sa dve nedelje zakašnjenja! Kako smo saznali u “Jatu”, pošta je išla iz Indije preko Frankfurta za Beograd. Iz nemačkog grada trebalo je da stigne našim avionom. Međutim, nije bilo “mesta” u avionu desetak dana zbog prekomerne težine (overweight). Na kraju, pošiljka je stigla oštećena a Indijska ambasada se žalila.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Šefu Letonije izbacili prtljag

Izvor: S media, 17.Jul.2010, 00:55

..Šef Letonije Valdis Zatlers i njegova delegacija ostali bez prtljaga kad su napuštali Srbiju jer je “Jat” odlučio da njihove kofere izbaci iz aviona...Ipak, ne svojom krivicom, jer se za njegov “stajling” pobrinuo “Jat ervejz”, koji mu nije ukrcao prtljag kad je krenuo na put za Skoplje....

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.