Rešenje za „Jat“ iduće nedelje

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 08.Okt.2009, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešenje za „Jat“ iduće nedelje

BEOGRAD - Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izrazio je juče očekivanje da će za sedam dana Vlada Srbije usvojiti obostrano zadovoljavanje rešenje za međusobne probleme „Jat ervejza“ i „Jat tehnike“.

Mrkonjić je na sednici Komiteta za bezbednost saobraćaja rekao da obe strane imaju predloge za prevazilaženje problema, apelujući na sve da budu strpljivi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << jer će „državni vrh naći rešenje“.

„Jat tehnika“ i „Jat ervejz“ dogovorili su 2. oktobra način izmirenja dugova, kao i stvaranje uslova za uspostavljanje odnosa dve kompanije koji neće dozvoliti da se ponovi situacija slična onoj da zbog štrajka „Tehnike“ avioni nisu leteli od 29. septembra.

Mrkonjić je pozitivno ocenio i aktivnosti koje je preduzeo beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ na preventivnoj kontroli bezbednosti poletno-sletne piste, posle nedavnog incidenta u Istanbulu, kada je sleteo s piste avion „Jat ervejza“. On je rekao i da bi podneo ostavku iz moralnih razloga da je prilikom incidenta u Istanbulu neko od putnika poginuo, ističući da svi članovi komiteta imaju odgovornost od koje se ne može pobeći.

- Već sam bio spremio ostavku, bez obzira ko je kriv za incident... moja odgovornost je moja - rekao je ministar za infrastrukturu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.