Pregovori o dozvolama za Jat od 13. do 16. jula

Izvor: S media, 07.Jul.2009, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori o dozvolama za Jat od 13. do 16. jula

Stručni timovi Vlada Srbije i Hrvatske razgovaraće u periodu od 13. do 16. jula o dozvolama za letove Jat ervejza do Hrvatske, izjavio ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić.

Ministar je na otvaranju deonice autoputa od Levosoja do Preševa, na Koridoru 10, kazao da su predstavnici Vlade Srbije u kontaktima sa hrvatskom vladom i pregovaraju o problemu dozvola za letove Jata do Dubrovnika.

"Očekujem da će dogovor biti postignut i da će Jat >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dobiti dozvole", kazao je Mrkonjić.

Srpski ministar za infrastrukturu je kazao da će na sastancima sa predstavnicima hrvatskih vlasti biti reči o drumskom, železničkom i vazdušnom saobraćaju, ali nije precizirao ko će učestvovati u razgovorima, ni gde će sastanci biti održani.

Srpska aviokompanija Jat ervejz zatražila je od hrvatskih vazduhoplovnih vlasti dozvole za letove od Beograda do Dubrovnika tokom ovog leta, ali je dobila privremene dozvole samo za prva dva leta, obavljena 2. i 6. jula.

Jat ervejz je prošle sedmice obustavio prodaju karata za letove na toj sezonskoj liniji, koja je obnovljena posle 18 godina, nakon što je prema informacijama kompanije prodato oko 800 karata.

Direktorka Medija centra Jat ervejza Gala Radović kazala da se čeka odluka hrvatskih vlasti oko dozvola za let planiran za četvrtak, 9. jul.

Ona je kazala da nije bilo novih konatakata sa predstavnicima hrvatskih vazduhoplovnih vlasti i dodala da je Jat ervejz 20. juna uputio zahtev za dozvole za letove do Dubrovnika za celu sezonu od 2. jula do kraja avgusta.

Predsednik Upravnog odbora Jat ervejza Saša Vlaisavljević kazao je prošle sedmice da je jedan od problem za dobijanje dozvola za letove to što Srbija i Hrvatska nemaju sporazum o vazdušnom saobraćaju.

Jat ervejz je 2008. godine obnovio aviosaobraćaj izmedju Srbije i Hrvatske uvodjenjem sezonskih letova od Beograda do Pule.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.