Počela ezona čarter letova

Izvor: Glas javnosti, 23.Apr.2011, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela ezona čarter letova

BEOGRAD - Direktor beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević najavio je da čarter sezona počinje danas, kada će Jat ervejz obaviti prvi let ka Hironi, Kosta Bravi u Španiji, kao i za Antaliju.

Radosavljević je rekao da na aerodromu nema kašnjenja aviona, ni gužvi, osim možda prilikom dolaska aviona, zbog toga što iz svih zemalja Evrope dolazi veliki broj sunarodnika, koje čekaju rođaci i prijatelji.

Gostujući juče u Jutarnjem programu RTS-a, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << on je istakao da očekuje da treći dan zaredom bude oboren rekord i da će i danas biti blizu 10.000 putnika. Dodao je da su ka Beogradu avioni svih kompanija na svim linijama bili puni.

Radosavljević je istakao da je prekjuče bio oboren ovogodišnji rekord sa 9.300 putnika, dok je juče taj rekord ponovo oboren, jer je bilo 9.700 putnika.

Radosavljević očekuje da samo na sam dan Vaskrsa bude "blago zatišje", a da odmah posle Velikog ponedeljka krene novi talas putnika.

On je naveo da je ove godine za poslednje dve i po sedmice, kada su u pitanju uskršnji i prvomajski praznik, registrovan "nezabeležen porast", već od 4. aprila na linijama ka Beogradu, jer su svi avioni svih kompanija bili puni i da se sada već od početka ove sedmice saobraćaj obavlja u oba smera sa punim avionima.

U prvom ovogodišnjem tromesečju bilo je za 70.000 putnika više nego prošle godine, rekao je on, navodeći da u odnosu na "najbolji april" 2008. godine povećanje iznosi blizu 25 procenata.

On je naveo da u Srbiji postoji slobodno i zdravo tržište i da kompanije pružaju kvalitetne usluge pod povoljnijim cenama i da je cilj da svi budu zadovoljni i oni koji koriste najrenomiranije kompanije i oni koji koriste niskotarifne.

Dolazak niskotarifnih prevoznika blagotvorno deluje na tržište i na cene, što doprinosi i da najveće svetske kompanije i domaći avioprevoznik snižavaju cene karata da bi privukli putnike, rekao je Radosavljević i dodao da kompanije, austrijski, švajcarski i španski prevoznik u većoj meri uvode avione većih kapaciteta.

Na pitanje novinara o postojanju "divljih taksista" na aerodromu koji opsedaju putnike, on je odgovorio da je juče sprovedena odluka direkcije za javni prevoz skupštine grada i da je taksi pult, odnosno informativni pult prebačen u zonu gde se sakuplja prtljag i da je sada situacija bolja.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.